2009. május 10., vasárnap

Eper tojáslikőrhabbal

Nagyon gyors és egyszerű, mégis pikáns. Mostantól úgyis epret eperrel eszünk, amíg csak van, az eper pedig annyira finom, hogy nincs értelme a körítést túlbonyolítani. (Mondja ezt mély meggyőződéssel az, akinek úgysincs ideje arra, hogy bármit is túlbonyolítson. :)


Eper tojáslikőrhabbal

Hozzávalók 5 személyre: 700g eper, 1 doboz natúr joghurt, 4 dl tejszín, 4 ek méz, 1 dl tojáslikőr
Elkészítés: 5 szem epret félreteszünk, a többit megmossuk, szárát levágjuk, feldaraboljuk és tálkákba szétosztjuk.
A joghurtba belekeverjük a mézet és a likőrt. A tejszínt habbá verjük, ha nem azonnal fogyasztjuk, fixálhatjuk is. A kettőt laza mozdulatokkal összekeverjük és az eper tetején szétosztjuk.
A félretett eperszemekből díszítést csinálhatunk: 1,5-2 mm-enként párhuzamos bevágásokat készítünk rajtuk, de ne vágjuk át őket egészen. Az ujjunkkal kicsit nyomjuk meg őket, így legyezőszerűen szétterülnek.
(Forrás: essen und trinken)

3 megjegyzés:

trinity írta...

Most mondjam megint, hogy bizony , ez a párosítás már megfordult a fejemben? Így van-mert isteni az eper és tojáslikőrös habbal-krémmel méginkább az lehet...
De nem, még nem csináltam-csak fejben... Nem kaptam mostanában epret:(
Remek édesség, grat!

Méhn Niki írta...

Hmmm, nagyon guszta!

VOKinga írta...

Én is sokszor vagyok így azzal, amiket Te főzöl, Trinity! :)

Miss Muffin, köszi! :)