A nápolyi műfaja határozottan szimpatikus nekem, az azonban, amivel a boltban kaphatóakat megtöltik, annál kevésbé.
Most, hogy végre belevágtam a házi gyártásba, tuti, hogy el is mélyedek ebben a témakörben. Ellenállhatatlanul vonz a tény, hogy kb. 10 perces időráfordítással elkészült egy igazán kiadós és a törpék körében felettébb sikeres édesség.
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg dió, 5 tojás sárgája, 1 csomag ostyalap
Elkészítés: A cukrot megpörköljük, majd hozzáadjuk a vajat és néhány percig forraljuk. Belekeverjük a darabosra darált diót, majd szorgos keverés lassan belecsurgatunk tojások kikevert sárgáját és egy kissé felfőzzük. Még melegen ostyalapra kenjük, laponként kb. 4 evőkanállal. Ha meghullámosodna az ostya, lehet rá tenni nehezéket.
(nlcafe, boncicsek receptje nyomán)
Most, hogy végre belevágtam a házi gyártásba, tuti, hogy el is mélyedek ebben a témakörben. Ellenállhatatlanul vonz a tény, hogy kb. 10 perces időráfordítással elkészült egy igazán kiadós és a törpék körében felettébb sikeres édesség.
Betyárszelet
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg dió, 5 tojás sárgája, 1 csomag ostyalap
Elkészítés: A cukrot megpörköljük, majd hozzáadjuk a vajat és néhány percig forraljuk. Belekeverjük a darabosra darált diót, majd szorgos keverés lassan belecsurgatunk tojások kikevert sárgáját és egy kissé felfőzzük. Még melegen ostyalapra kenjük, laponként kb. 4 evőkanállal. Ha meghullámosodna az ostya, lehet rá tenni nehezéket.
(nlcafe, boncicsek receptje nyomán)
Kukk, ott van is egy jelentkező! :)
4 megjegyzés:
A férjem gyermekkori ízemléke...Egyik rokonuk készítette-most végre itt a recept is! Köszi!!!
Nagyon felcsigázott, jól hangzik!
Ostyalapot könnyű beszerezni?
Szia!
Kérdezhetek? Kb. mennyi idő után fogyasztható? Nem plöttyed össze az ostyalap?
Köszönöm előre is a választ! Nagyon bizgatja a fantáziámat, ráadásul ilyen karamellásféle, imádnám!:)
Trinity, több ehhez hasonló recept is van, remélem, ez lesz az, amit szeret, de ha nem, megkeresem Neked szívesen a többi variációt is! Csak szólj.
Ági, én most a Tescoban vettem, a tartós keyerek mellett volt, de nálunk a CBA-ban is van, szintén a kenyereknél.
Lianna, mi kb. 2 óra múlva nekikezdtünk, de szerintem azonnal fogyasztható, amint kihűlt. Teljesen ropogós marad, nyugodtan kend forrón a lapokra, főleg ,hogy ha kihűl, már nem is kenhető. Az egyetlen kritikus rész a sárgája belecsurgatása, a forró cukor ezt mindenképp összekapja, ezért kell nagyon lassan és turbótempóban kavargatva, így szépen elsimul.
Megjegyzés küldése