2009. május 14., csütörtök

Spárgás-kéksajtos gnocchi

Flat Cat receptje volt a kedvcsináló, bár ami készült, végül jelentősen eltér az Övétől -maradt a kéksajt, a gnocchi és a spárga, utóbbiból inkább a nekünk kedvesebb fehér változat.
Tanulni pedig a saját hibából a legkönnyebb, bármit mond is a népi bölcsesség: az én spárgám ezúttal roppanósra sikeredett, ami jól áll a spárgának, de nem harmonizált a gnocchi puhaságával: ebbe a receptbe tehát szigorúan puhára párolt spárga kelletik. A kéksajt mennyiségét is javítva adom közre, sikerült ugyanis ezúttal annyira intenzív ízt létrehoznom, ami már elnyomott minden mást.
Íme hát e tökéletesített verzió:


Spárgás-kéksajtos gnocchi

Hozzávalók 2 személyre: 500g kész gnocchi, 1 csomag fehér spárga, olívaolaj, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, 5 dkg kéksajt, 1kk keményítő
Elkészítés: A spárgát meghámozom, a fás részeket eltávolítom, a sípokat 3 cm-es darabokra vágom.
A gnocchit felteszem főni.
A spárgát kevés olívaolajon picit megpárolom, míg üveges fényt kap, rádobok csipetnyi cukrot és 3 csipet sót, majd felöntöm a borral. Fedő alatt puhára párolom.
Amikor megpuhult, belemorzsolom a kéksajtot, hagyom felolvadni, majd hozzáöntöm a tejszínt. A keményítőt hideg vízben feloldom, és apránként adom a szószhoz. Csak annyit teszek bele, hogy ne kössön meg nagyon.
A megfőtt gnocchival tálalom.

1 megjegyzés:

trinity írta...

Finom lehetett!
Én azt a hibát követem el gyakrabban, hogy mindent szétfőzök:( Persze, mert 4 dolgot próbálok egyszerre, ált. nem jön be:)))