2009. augusztus 4., kedd

Tejespite sárgabarackkal

Mióta először kóstoltuk, nagy családi kedvenc lett ez a talán leginkább "sült pudingnak" titulálható francia sütemény. A barackos változat is feliratkozott örökös tagnak az ételrepertoárunkba.
Kezdőknek háziasszonyoknak is szívből ajánlom, ennél egyszerűbb süteményt már kitalálni sem lehetne!


Receptet ezúttal nem írok, ugyanúgy készül, mint ITT, kivéve, hogy kekszmorzsa ehhez nem szükséges.
Ha saját barackból készül -a miénk ezt nem érte meg, az a fától 10 centinél távolabbra ritkán jutott el, azonnal bekapta valaki-, akkor elég csak elfelezgetni vagy -negyedelgetni és potyogtathatjuk a tésztára. A bolti barack azonban ritkán mézédes, hisz kényszerérett, így érdemes előbb beleforgatni egy kis fahéjas porcukorba.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Mostanában készülök én is elkészíteni. Nagyon guszta!:))

VOKinga írta...

Ha a tejespite úgy általában bejön a családnak, ezt a változatot biztosan szeretni fogjátok! :)