2010. július 4., vasárnap

A tökéletes tojássaláta

"Perfecta mundo", így jellemezték a LunaCafén, ahonnan a receptet ellestem.
Csak bólogatni tudtunk apával, tényleg az. Ezúttal ebédre ettük, salátaként szerepelt ropogósra sütött gomba és baconszeletek mellett. Legközelebb csinálok annyit, hogy szendvicsre is jusson.

És még valami egészen más:
Lakást robbantottunk, jobban mondva kicsit kinőttük a házunkat, de mivel ragaszkodunk hozzá, átalakítottuk a belső tereket, hogy praktikusabb legyen.
Ennek következtében -amellett persze, hogy immáron majd' 2 hónapja egy nagy káoszban hullámzunk 3gyerekestül- a régi ebédlőnk lefalazódott és átavanzsált apa dolgozószobájává, az étkezőasztal pedig fényszegény helyre költözött és a nappali erős déli tájolású ablakait sem szereti a fényképezőgép. Még nem találtam meg az alkalmas helyet az ételfotózáshoz és most nincs is időm keresni.
Így marad 2-3 kattintás, mentegetőzés a ronda képek miatt,  na meg annak bizonygatása, hogy a gyenge fotók klassz recepteket rejtegetnek!!! :) 





A tökéletes tojássaláta

Hozzávalók: 6 keményre főtt tojás, 2 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó, 1/2 csésze (125 ml) majonéz, 2 tk dijoni mustár, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek kéksajt, kb, 1/4 tk finom tengeri só, frissen őrölt bors
Elkészítés: A tojásokat megpucoljuk és nagyon finomra aprítjuk -én tojásszeletelővel szoktam több irányból átvágni, így nagon apró kockákat kapok.
A majonázt, mustárt, kipréselt fokhagymát, elmorzsolt kéksajtot, sót és ízlés szerinti mennyiségű borsot alaposan kikavarjuk.
A tojást óvatosan összekeverjük a kapribogyóval és az öntettel, felhasználásig behűtjük.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Ma vettem meg a hozzávalókat-annyira tetszik! Köszi!!!

VOKinga írta...

Trinity, izgalommal várom a véleményedet! :)