2010. október 30., szombat

Boszikalap

Amikor Martha Stuartnál megláttam ezeket a boszisisakokat, még ugra-bugráltam is kicsit örömömben. Épp valami nagyon tutit kerestem Máté szülinapjára, olyasmit, ami a gyerekboldogítás totális felsőfokán leledzik.
A gyerekek persze már reggeltől tűkön ültek, hogy kideríthessék, mi lehet ez a furcsa édesség. Már a gumicukorból készült masni is szimpatikus volt, amivel a kalapok át voltak kötve, de amikor beleharaptak, akkor jött csak a boldog megvilágosodás! :)

Az enyémek éjszakai műszakban készültek és kutyafuttában fotózódtak, érdemes megnézni az eredetit Martha Stuartnál!



Boszikalapok

Hozzávalók, 10 csúcsos végű ostyatölcsér, 10 méretes kerek keksz, 2 tábla csokoládé, gumicukorszalagok (Lidl-ben, Tesco-ban kapható), mindenféle finomság a belsejébe, pl. Smarties, csokis mazsola, gumicukor, habcukor, PEZ....
Elkészítés: A csokit felolvasztjuk. 
A tölcséreket konyhai ollóval óvatosan visszavágjuk akkorára, hogy a kekszre illesztve a kalapoknak elegendő karimája maradjon.
Fogunk egy tölcsért, megtöltjük finomságokkal, szilikon ecsettel a karimájára olvasztott csokoládét kenünk és egy kekszet ragasztunk rá. Tálcára rakjuk, és így járunk el a maradék tölcsérekkel, kekszekkel is.
Ezután szépen körbekenjük az összes kalapot csokoládéval. Ha van időnk, érdemes megvárni, míg a csoki megszilárdul, akkor nem kell annyira óvatoskodni a bevonásnál.
Amikor teljesen megszáradtak, egy-egy cumicukorszalaggal körbekötjük őket.

És íme a szülinaposom, akire láthatóan hatással volt a tortája, természetesen autómániás gyerkőcre szabva. :)



2 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Ez szuper ötlet!!!

Boldog szülinapot a kis ünnepeltnek!

VOKinga írta...

Köszönjük! :)