2007. november 8., csütörtök

Tekercsből a legkedvesebb

Gyakran és szívesen tekerek húst, mindenféle finomsággal a belsejében. Ez a variáció az én családomban az abszolút No.1, anyukám kapta az eredetijét az egyik kolléganőjétől (hahó, szoboszlói könyvtárosok!), nálunk átesett pár apró változáson, és azóta is gyűrűzik tovább a mi ismerősi körünkben. Tessék kipróbálni, nagyon finom!!!



Uborkás hústekercsek

 12 karajszeletet éles késsel még kettényitok, hogy nagy és vékony szeleteket kapjak, ha jól sikerült, már kloffolni sem kell, csak megsózni és óvatosan törni rájuk egy kis borsot.
 Most pedig jöhet az aprítás és reszelés: nagyon finom darabokra kockázok fél üveg csemegeuborkát -nem ám azt, ami nem ízlett és még ott punnyad a hűtőben, hanem a legfinomabbat, mert ez lesz az egyik vezető íz-, és 20dkg füstölt húst -ebből is a jó füstös húsboltit vagy piacit válasszuk, ne a bolti ízetlen kötözött sonkát. 30-35 dkg füstölt sajtot finomra reszelek. 10 dkg juhtúrót kikeverek kevés tejföllel, hozzákutyulom az ubit, sonkát, a sajtból 20 dekányit és épp csak annyi tejfölt, hogy összeálljon.
 Ezzel a masszával kenem be a husikat, majd feltekerem és olajozott tepsibe szorosan egymás mellé pakolom őket. A kimaradt masszát elkeverem 1-2 dl tejföllel, és a tekercsek tetejére simítom, reszelt sajttal megszórom, és mehet a sütőbe, 200 fokon letakarva másfél órára, majd a fóliát eltávolítva és a hőt megemelve még annyi időre, amíg a leve elpárolog és a teteje szépen megpirul.
 Én ezúttal náthás gyermekeim C-vitaminnal pumpálása okán savanyú káposztát raktam a husik alá, így is nagyon finom volt.


1 megjegyzés:

Ildy írta...

Aztaaa, ez nagyon jó!!:)