2011. május 20., péntek

Spenótos tészta


Poci hazaér az oviból -ebéd után hozom őket haza-, rögtön beindulnak a kötelező programpontok:
"Anya, éhes vagyok!!!!"
"Ott a grillcsirke az asztalon, szolgáld ki magad!"
"Jaj, ne, én inkább abból a finom tésztából kérek, tudod, amelyikben bébispenót van!"
(Némi plusz információ: Poci jóformán fényevő, semmilyen zöldséget nem nagyon szeret, gyümölcsöt is elvétve eszik, és úgy általában csak csipeget. Ebből a tésztából épp most tolja a második tányérral.)

Ez az étel jó eszköz arra, hogy megszeressük és megszerettessük a spenótot, nagyon finom, még másnaposan is. Az már csak a hab a tortán, hogy egy nagyon szuper embertől tanultam a receptet, amit ITT megtaláltok. :)


A recepthez még annyit, hogy mivel most tavasszal elérhető a friss bébispenót, feltétlenül abból készítsétek! És nyugodtan nyomjatok a tejszínbe két gerezd fokhagymát is, még finomabb lesz tőle. A szerecsendió is szereti, ha frissen reszelik, sonkából pedig érdemes nem valami csomagolt-szeleteltet, hanem füstöltáru boltban dekára kapható combsonkát vagy füstölt tarját venni, abban elég a füst ahhoz, hogy a tejszínt is megízesítse.

6 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon ínycsiklandó.

María írta...

Reggel a Férjemnek elmeséltem, milyen jó spenótos receptet találtam, amit mindenképpen elkészítek, ha sikerül bébispenótot vennem! Nagyon tetszik:)!

VOKinga írta...

Marcsi, a magyar zöldségesek nem biztos, hogy ismerik a "bébispenót" fogalmát, ha apróbb levelű, világos színű spenótot árulnak, csapj le rá és hajrá! :) Lényeg, hogy ha már túl vastagok és sötétzöldek a levelek, nagyon erős az íze, én azt már nem szeretem.
Kíváncsi leszek, hogy ízlett!

admin írta...

Nagyon jó spenótos kajákat csinálsz!
Ki fogom próbálni...! :-)

Névtelen írta...

Először is...imádom a blogod. Ma ebédre paradicsomkrémlevest csináltam és a spenotos tésztát. Nagyon finom lett. Köszi:)

VOKinga írta...

Nagyon köszönöm, hogy megírtad! :) Annyira jó tudni, hogy haszna van az írogatásnak.