2016. augusztus 8., hétfő

Málnás-barackos chia puding/ Chia seed pudding with raspberries


 Kerülgettem egy ideig a chia magot, mire rászántam magam, hogy egy kis zacskónyit hazavigyek kipróbálásra, mert az ára kívül esett a komfortzónámon.
 A magocskák folyadékfelvevő képesége hihetetlen, így egy kis csomagból is sokszor készülhet finom reggeli vagy édesség. Ráadásul nagyon finom, az állaga utánozhatatlan: imádom a roppanós magocskákat a zselés burokban. És a hab a tortán: egy perces esti munkával kész a reggeli.
 A chia marad. :)

 I can't imagine any easier, faster and tastier breakfast, than chia pudding. Chia seeds are new ingrediens in my kitchen but from now on chia must always be in the pantry.


Málnás-barackos chia puding/ Chia seed pudding with raspberries

Hozzávalók/ Ingredients:

 3 evőkanál (=45 ml) chia mag/ 3 tbsp chia seeds
 3 dl kókusztej/ 300 ml coconut milk
 1 evőkanál kókuszvirág cukor/ 1 tbsp coconut sugar
 1 nektarin/ 1 nectarine
 1 banán/ 1 banana
 2 sárgabarack/ 2 apricots
 1 csésze málna/ 1 cup raspberries

Elkészítés/ Instructions:

 Este összekeverem a chiamagot a cukorral és a kókusztejjel és éjszakára beteszem a hűtőbe.
 Másnap meghámozom a barackokat és a banánt, majd simára turmixolom. Desszertes tálkába rétegezem a chiapuddinggal felváltva. A tetejére szóróm a málnát.
 1 fő részére bőséges desszert vagy reggeli.

 In the evening combinate chia seeds, coconut milk and sugar. Put it into the fridge overnight.
 Next day peel banana, apricots and nectarine and blend them smooth. Layer it in a dessert bowl with chia pudding. Strew raspberries onto the top.
 It's a rich breakfast or dessert for 1 person.

Nincsenek megjegyzések: