2016. augusztus 4., csütörtök

Marinált krumplisaláta zöldborsóval/ Marinated potato salad with green peas


 Könnyű, mégis laktató nyárias saláta, a színei is olyan szépek, találkozik az esztétikai és az ízélmény. :)
 A summer salad which is both light and filling, with beautyfull colours...





Marinált krumplisaláta zöldborsóval/ Marinated potato salad with green peas

Hozzávalók/ Ingredients:
 1 kg apróbb szemű krumpli/ 1000 g small potatoes
 só, frissen őrölt bors/ salt, fresh ground pepper
 4 ek. fehérborecet/ 4 tbsp white wine vinegar
 1 ek eritrit/ 1 tbsp erythrite
 50 dkg zsenge zöldborsó/ 500 g green peas
 1 csokor újhagyma/ 1 bunch of spring onion (5-6 onions)
 ízlés szerint kovászos uborka/ gherkins if you would like it

Elkészítés/ Instructions:
 A krumplit héjában félpuhára főztem, melegében meghámoztam és hagytam kihűlni. Az ecetet elkevertem a cukorral és 2 dl vízzel. A krumplit felkarikáztam és egy edényben szorosan rétegeltem, minden réteget sóztam, borsoztam. Ráöntöttem az ecetes levet és éjszakára a hűtőbe tettem marinálódni.
 Másnap a krumplit leszűrtem és újta rétegeztem a főtt borsóval és a finomra aprított újhagymával.  Minden rétegre daráltam kevés tengeri sót. Megszórható vékonyra szeletelt kovászos uborkával.

 Cook the potatoes until half smooth, peel and let them cool. Combinate vinegar with erythrite and 0,2 l water. Slice the potatoes and put them close into a terrine. Salt and pepper, then pour on the vinegary marinade. Take into the refrigerator for the night.
 Next day pour off the marinade. Layer potatoes with cooked green peas and fine chopped onion. Salt lightly every layer. You can bestrew it with fine sliced gherkins.

 (Vrábel Krisztina receptje alapján)

Nincsenek megjegyzések: