Régi kedvenc gluténmentes változata. A cassava dara kellemes ropogós kérget ad, talán finomabb is, mint a zsemlemorzsás változat.
Glutenfree variant of an old favorite. Cassava-crust is lovely crunchy, with melted cheese in the inside.
Hozzávalók/ Ingredients:
45 dkg félkemény sajt (pl. gouda, edami)/ 450 g semi-hard cheese (edam, gouda)
3 közepes tojás/ 3 middle eggs
1/2 kk. só/ 1/2 coffeespoon salt
pár tekerésnyi bors/ fresh ground pepper
frissen reszelt szerecsendió/ fresh ground nutmeg
cassava (manióka) dara/ cassava semolina
kacsazsír/ duckfat
Elkészítés/ Instructions:
A sajtot finomra reszeltem. A tojást felvertem a sóval, borssal, szerecsendióval, majd belekevertem a sajtot.
A keverékből nedves kézzel apróbb diónyi méretű golyókat formáztam és megforgattam manióka darában. Ujjnyi magasan kacsazsírt forrósítottam egy serpenyőben és a golyócskákat aranybarnára sütöttem benne.
Grate cheese fine. Beat the eggs with salt, pepper and nutmeg and combinate with grated cheese.
Form with wet hands tiny balls from the dough. Coat them with cassava semolina.Heat duckfat an inch high into a pan and bake the cheesball goldbrown.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése