2016. augusztus 2., kedd

Paleo rántott hús maniókaburokban/ Paleo fried chicken thighs in cassava crust


 Rengeteg dologba forgattam már rántott húst, amióta nem jöhet szóba a zsemlemorzsa, de ez a változat messze jobb az összes eddiginél. 
 Én tepsiben sütöm a rántott húst, mivel így sokkal egészségesebb -természetesen az íze egy picit más, mint a bő zsiradékban sülté.
 Amint látható, csak a hús paleo, a köret nem, mert én nem tartom 100%-ban a paleo diétát. Aki szigorúan paleózik, természetesen ne hajában sült krumplival egye. :)

 I tried lots of fried chicken coats since when I can't use breadcrumbs because of gluten. Cassava semolina is the very best variant, my husband and all the kids were exited too.
 If you make paleo diet, you should choose another garnish. :)

Paleo rántott hús maniókaburokban/ Paleo fried chicken thighs in cassava crust

Hozzávalók / Ingredients:
1 kg csirke felsőcomb filé/ 1000g chicken thighs without bones
2 tojás/ 2 eggs
só/ salt
chilipor/ chili powder
2 csésze maniókadara/ 2 cups cassava semolina
olívaolaj/ olive oil
2 ek parmezán finomra reszelve/ 2 tbsp parmesan cheese fine grated

Elkészítés/ Instructions:
 A csirkecombot megmostam és konyhai törlővel szárazra töröltem. A tojásokat 1/2 kávéskanálnyi sóval felvertem. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibéleltem.
 Háromféle rántott csirkét készítettem:
 Az első, "hagyományos" típushoz a húst besóztam, tojásba mártottam és meghengergettem manióka darában, majd a tepsire rakosgattam.
 A parmezánoshoz kivettem a maradék morzsa szűk felét és összekevertem a parmezánnal, ebben hengergettem meg a tojásba mártott húst.
 Utóljára készült a csípős, ehhez a maradék tojáshoz hozzákevertem 1 kávéskanálnyi chiliport, ebbe mártottam a besózott húst, majd maniókadarába hempergettem. Ha a chilis verziót igazán csípősre szeretnéd, szórd a chiliport a húsra ahelyett, hogy a felvert tojásba kevernéd.
 A tepsire rakott húsokat olívaolajjal meglocsolgattam. 180 fokra előmelegített sütőben a húsok méretétől függően 40-60 perc alatt elkészült. Az utolsó 10 percben légkeverésre kacsoltam a sütőt, hogy a burok szépen megpiruljon.

 Wash the chicken thighs and let them dry between kitchen papers. Beat the eggs with 1/2 caffeespoon salt. Line a big baking sheet with baking paper.
 I made 3 types of fried chicken:
 "Traditional" type: Salt chicken thighs, dip into the beaten eggs, than roll them into the cassava semolina until coated. Place the thighs on the sheet.
 Cheesy type: Combine the half of the semolina with parmesan cheese. Salt the chicken, dip into eggs and roll into the cheesy cassava semolina. Place them on the sheet.
 Hot type: Combine the rest of beaten eggs with 1 coffeespoon chili powder. Salt the chicken, dip into chili-eggs and coat with cassava semolina. Place on the sheet.
 Sprinkle thighs with olive oil. Preheat oven to 180 celsius (356 F) and bake them 40-60 minutes (it depends on the size of the thighs). Bake convection in the last 10 minutes, so will be crispy.

1 megjegyzés:

Blogger írta...

Are You Having Problems FOLLOWING with your Paleo Diet?

Do you want to eat healthy delicious recipes TONIGHT?

Check out this book: Paleohacks Cookbook.