2007. szeptember 4., kedd

Tekerintem-csavarintom

Én személy szerint jól meglennék heti egyszeri húsfogyasztással is, de ha ilyesmire vetemednék, kis családom tuti megskalpolna. Ezért ha gyorsan finomat akarok husiból, hát tekerek...


Hústekercsek két ízben

 Először is megélezem a filézőkésemet, és négy csirkemellfilét felszeletelek, mégpedig úgy, hogy egy filéből négy szeletet vágok, és mindegyiket még ketté is nyitom -kis gyakorlás után nem is olyan bonyolult művelet, és a végeredmény: hajszálvékony, átlátszó husiszeletek. Leheletnyi sót szórok rájuk. Kétféle töltelékkel töltöm:
 8 hússzeletre egy-egy vékony szelet bacont fektetek, reszelt sajttal megszórom és vékonyra szeletelt szilvákat helyezek rá, majd feltekerem és mehetnek szorosan egymás mellé egy vékonyan kiolajozott tepsibe.
 A másik 8 szeletet megkenek 10 dkg juhtúró, 6-8 finomra aprított zsályalevél és a kenhetőség kedvéért evőkanálnyi tejföl keverékével, és feltekerve ők is becsücsülnek a tepsibe.
 A tekercsek tetejét megkenem egy kevéske tejföllel és bőségesen megszórom reszelt sajttal, majd mehetnek a sütőbe 45 percre letakarva, majd a fóliát eltávolítva addig, míg a kieresztett levüket elfövik és szép pirosra pirulnak.

Nincsenek megjegyzések: