Én személy szerint jól meglennék heti egyszeri húsfogyasztással is, de ha ilyesmire vetemednék, kis családom tuti megskalpolna. Ezért ha gyorsan finomat akarok husiból, hát tekerek...
Hústekercsek két ízben
Először is megélezem a filézőkésemet, és négy csirkemellfilét felszeletelek, mégpedig úgy, hogy egy filéből négy szeletet vágok, és mindegyiket még ketté is nyitom -kis gyakorlás után nem is olyan bonyolult művelet, és a végeredmény: hajszálvékony, átlátszó husiszeletek. Leheletnyi sót szórok rájuk. Kétféle töltelékkel töltöm:
8 hússzeletre egy-egy vékony szelet bacont fektetek, reszelt sajttal megszórom és vékonyra szeletelt szilvákat helyezek rá, majd feltekerem és mehetnek szorosan egymás mellé egy vékonyan kiolajozott tepsibe.
A másik 8 szeletet megkenek 10 dkg juhtúró, 6-8 finomra aprított zsályalevél és a kenhetőség kedvéért evőkanálnyi tejföl keverékével, és feltekerve ők is becsücsülnek a tepsibe.
A tekercsek tetejét megkenem egy kevéske tejföllel és bőségesen megszórom reszelt sajttal, majd mehetnek a sütőbe 45 percre letakarva, majd a fóliát eltávolítva addig, míg a kieresztett levüket elfövik és szép pirosra pirulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése