Remélem, senki nem kövez majd meg emiatt a recept miatt. Csak egészen halkan mondom rá, hogy "tiramisu", ő inkább a kistesó, a pénztárcakímélő magyar változat. Ám amikor sok évvel ezelőtt fiatal házasként még mindketten a felsőoktatás padjait koptattuk a párommal, szűköske kis költségvetésünket romba döntötte volna egy ilyen adag mascarpone beszerzése. Akkor szerettünk bele ebbe a verzióba, és szeretjük máig is!
Majdnem tiramisu
Egy emberes nagycsaládi adaghoz vegyünk két doboz natúr vajkrémet (szerintem a Milli a legjobb) és fél liter habtejszínt. A vajkrémet keverjük ki ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és fél üvegcse vanília aromával, a tejszínhabot pedig -a biztonság kedvéért- fixálóval verjük föl, majd óvatosan elegyítsük a vajkrémhez. Előre kifőzött és lehűtött erős feketekávéba áztatottbabapiskótával terítsük be egy nagy tál alját, kenjük rá a krém felét, majd ezt ismételjük még egyszer. A tetejét vastagon szitáljuk meg jó minőségűkakaóporral. Pár hűtőben töltött óra után fogyasztható is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése