Azon kevés étkek egyike, amit közfelkiáltással imád az egész család.
Kismillió recept kering róla, én még bármelyik verziót kóstoltam, nem tudtam nem szeretni.
A voksomat azonban gondolkodás nélkül erre a változatra teszem le:
Hozzávalók: 2,5 dl liszt, 2,5 dl búzadara, 10 dkg mazsola, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 kk só, 4 tojás, a tálaláshoz vaníliás cukor és baracklekvár
Elkészítés: Az első 4 hozzávalót összekeverem és egy jó órát állni hagyom.
Kettéválasztom a tojásokat, a sárgákat kikeverem a sóval, cukorral, majd a tejes masszához kavarom. A kemény habbá vert fehérjét lazán beleforgatom.
Nagy teflon lábasban kevés olajat felforrósítok, beleöntöm a massza felét és kis lángon sütni kezdem. Amikor az alja átsült, megforgatom -természetesen darabokra szakad. Ezt párszor megismétlem, míg teljesen átsül mindenhol, majd két lapos fakanállal minél apróbbra szaggatom, és egy kicsit még sütögetem. Ez a művelet szűk 10 percet vesz igénybe. Ugyanígy sütöm ki a másik felét is. (Ha mindet egyszerre önteném bele, nagyon nehéz lenne vele bánni.)
A tálaláshoz én fel szoktam melegíteni a baracklekvárt és vízzel olyan állagúvá hígítom, hogy kicsit már folyjon. Mindenki maga szórja meg vaníliás cukorral és locsolja lekvárral.
Kismillió recept kering róla, én még bármelyik verziót kóstoltam, nem tudtam nem szeretni.
A voksomat azonban gondolkodás nélkül erre a változatra teszem le:
Császármorzsa
Hozzávalók: 2,5 dl liszt, 2,5 dl búzadara, 10 dkg mazsola, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 kk só, 4 tojás, a tálaláshoz vaníliás cukor és baracklekvár
Elkészítés: Az első 4 hozzávalót összekeverem és egy jó órát állni hagyom.
Kettéválasztom a tojásokat, a sárgákat kikeverem a sóval, cukorral, majd a tejes masszához kavarom. A kemény habbá vert fehérjét lazán beleforgatom.
Nagy teflon lábasban kevés olajat felforrósítok, beleöntöm a massza felét és kis lángon sütni kezdem. Amikor az alja átsült, megforgatom -természetesen darabokra szakad. Ezt párszor megismétlem, míg teljesen átsül mindenhol, majd két lapos fakanállal minél apróbbra szaggatom, és egy kicsit még sütögetem. Ez a művelet szűk 10 percet vesz igénybe. Ugyanígy sütöm ki a másik felét is. (Ha mindet egyszerre önteném bele, nagyon nehéz lenne vele bánni.)
A tálaláshoz én fel szoktam melegíteni a baracklekvárt és vízzel olyan állagúvá hígítom, hogy kicsit már folyjon. Mindenki maga szórja meg vaníliás cukorral és locsolja lekvárral.
7 megjegyzés:
Nagyon aktív voltál ma este :) Egy kis Csiribiri, egy kis Aprónép, és akkor most Mamihami.... Még sosem csináltam császármorzsát. (Csak mirelitet :( ) Pedig tényleg annyira finom.
Köszi ismét!
Ja és az újabb origami tippet :) de erre majd ott írok még valamit.
Nekem is volt egy szuper Császármorzsi:O) receptem, de elkevertem, viszont a Tiéd annyira gusztusos, hogy most jól elmentem magamnak és legyártom a héten! Köszönöm szépen!!!!!
Én is eszerint készítem-így tanultam anyukámtól! Nagyon finom-és szerintem tényleg a baracklekvárral az igazi!Jó ötletet adtál, hogy kettéveszed...Én mindig próbálom egyben, de nehéz....
Hááát, már megvolt, mit készítek a holnapi szénhidrátnapomra, de most meginogtam... Azt hiszem, elcsábulok! Vagy egy ikeás tortaszelet után ez már sok egy napra, ha az ember elszántan diétázik?!
Szilvi, ilyen a munkabeosztásom. :)
Latsia, remélem, olyan lesz, amilyennek szereted!
Trinity, először én is egyben próbáltam, de esélytelennek tűnt. Így persze picit tovább tart.
HJuice, egyszer van az embernek szénhidrátnapja egy héten. :) Az ikeás tortaszelettel kapcsolatban pedig az első asszociációm, hogy finom, rögtön utána a második, hogy pici. :)
Az ikeás sütik is fincsik-sajna...Sosem tudom kihagyni, ha ott járok.
Mailt küldtem, remélem megkapod!
Ha gondod van, írj nyugodtan!!!
Megcsináltam, isteni lett, köszönöm!!!!! Most fogom postolni a képet, jaj csak olyan gyorsan elfogyott!:O(
Megjegyzés küldése