2009. március 8., vasárnap

Császármorzsa -nekem ő az igazi

Azon kevés étkek egyike, amit közfelkiáltással imád az egész család.
Kismillió recept kering róla, én még bármelyik verziót kóstoltam, nem tudtam nem szeretni.
A voksomat azonban gondolkodás nélkül erre a változatra teszem le:


Császármorzsa

Hozzávalók: 2,5 dl liszt, 2,5 dl búzadara, 10 dkg mazsola, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 kk só, 4 tojás, a tálaláshoz vaníliás cukor és baracklekvár
Elkészítés: Az első 4 hozzávalót összekeverem és egy jó órát állni hagyom.
Kettéválasztom a tojásokat, a sárgákat kikeverem a sóval, cukorral, majd a tejes masszához kavarom. A kemény habbá vert fehérjét lazán beleforgatom.
Nagy teflon lábasban kevés olajat felforrósítok, beleöntöm a massza felét és kis lángon sütni kezdem. Amikor az alja átsült, megforgatom -természetesen darabokra szakad. Ezt párszor megismétlem, míg teljesen átsül mindenhol, majd két lapos fakanállal minél apróbbra szaggatom, és egy kicsit még sütögetem. Ez a művelet szűk 10 percet vesz igénybe. Ugyanígy sütöm ki a másik felét is. (Ha mindet egyszerre önteném bele, nagyon nehéz lenne vele bánni.)
A tálaláshoz én fel szoktam melegíteni a baracklekvárt és vízzel olyan állagúvá hígítom, hogy kicsit már folyjon. Mindenki maga szórja meg vaníliás cukorral és locsolja lekvárral.

7 megjegyzés:

Gelvia írta...

Nagyon aktív voltál ma este :) Egy kis Csiribiri, egy kis Aprónép, és akkor most Mamihami.... Még sosem csináltam császármorzsát. (Csak mirelitet :( ) Pedig tényleg annyira finom.

Köszi ismét!

Ja és az újabb origami tippet :) de erre majd ott írok még valamit.

Latsia írta...

Nekem is volt egy szuper Császármorzsi:O) receptem, de elkevertem, viszont a Tiéd annyira gusztusos, hogy most jól elmentem magamnak és legyártom a héten! Köszönöm szépen!!!!!

trinity írta...

Én is eszerint készítem-így tanultam anyukámtól! Nagyon finom-és szerintem tényleg a baracklekvárral az igazi!Jó ötletet adtál, hogy kettéveszed...Én mindig próbálom egyben, de nehéz....

HJuice írta...

Hááát, már megvolt, mit készítek a holnapi szénhidrátnapomra, de most meginogtam... Azt hiszem, elcsábulok! Vagy egy ikeás tortaszelet után ez már sok egy napra, ha az ember elszántan diétázik?!

VOKinga írta...

Szilvi, ilyen a munkabeosztásom. :)

Latsia, remélem, olyan lesz, amilyennek szereted!

Trinity, először én is egyben próbáltam, de esélytelennek tűnt. Így persze picit tovább tart.

HJuice, egyszer van az embernek szénhidrátnapja egy héten. :) Az ikeás tortaszelettel kapcsolatban pedig az első asszociációm, hogy finom, rögtön utána a második, hogy pici. :)

trinity írta...

Az ikeás sütik is fincsik-sajna...Sosem tudom kihagyni, ha ott járok.

Mailt küldtem, remélem megkapod!
Ha gondod van, írj nyugodtan!!!

Latsia írta...

Megcsináltam, isteni lett, köszönöm!!!!! Most fogom postolni a képet, jaj csak olyan gyorsan elfogyott!:O(