2009. március 18., szerda

Reszelt túrós sütemény

Aki -hozzám hasonlóan- egyaránt rajongója a csokis és a túrós sütiknek, és valami csoda folytán még sosem botlott bele ebbe a receptbe, feltétlenül próbálja ki!
Valahol félúton helyezném el a gyorsan összedobható és a pepecselős sütemények skáláján, a befektetett energiát azonban mindenképpen megéri.


Reszelt túrós

Hozzávalók:
tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 cs. sütőpor, 3 ek kakaópor, pici tej
töltelék: 1 kg túró, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg babapiskóta morzsa, és aki szereti (pl. én), mazsola
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formálunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. A túrót áttörjük, hozzákavarjuk a sárgáját, majd a többi hozzávalót, legvégül a keményre habbá vert fehérjéket.
25X35cm-es tepsit kivajazunk. Nagy lyukú reszelőn az egyik cipót belereszeljük, ráterítjük a tölteléket, majd a tetejére reszeljük a másik tésztacipót is.
180 fokon 40 percig sütjük.
(Ottis konyhájából)

4 megjegyzés:

sedith írta...

Szia, én szoktam készíteni, de már ezeréve nem sütöttem meg. Lecsepegtetett, magozott meggybefőttel csinálom. Egyszer próbáld ki úgy is. :)
Üdv, Edith

Névtelen írta...

Szia, hát én megsütöttem, de a tésztája nem lett jó. Megnéztem Ottisnál és ott ír hozzá 25 dkg margarint...te tényleg margarin nélkül csinálod vagy elírás? Zsuzsi

VOKinga írta...

Zsuzsi, nem is tudom, hogy mea culpázzak. Ottistól vettem át a receptet, természetesen van benne margarin, csak elírtam. Most javítom is gyorsan, csak sajnos te kontódra!
NAGYON-NAGYON SAJNÁLOM!!!!

VOKinga írta...

Zsuzsi, annyira ramatyul érzem magam, hogy a figyelmetlenségemnek te ittad meg a levét. Holnap elutazunk pár napra, de ha küldenél egy mail-címet, utána olyan szívesen kitalálnék valami "kártalanítást".