2009. május 21., csütörtök

Bryndza-habos roló

Még Máté születése előtt akadtam a piacon egy csomagnyi habroló-formára, nagy örömmel lecsaptam rá, és azóta is gyakran odaköszöntem nekik a spájzban, hogy "majd talán holnap". Az első próba végül mégsem az általam annyira kedvelt cukros tojáshabbal töltött édesség, hanem ez a sós változat lett, a gyerkőcök örömére, akik egy nagy tányér nyers zöldség kíséretében vacsorára be is cuppantották.


Bryndza-habos roló

Hozzávalók (kb. 24 darabhoz): 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 tojás sárgája, 15 dkg juhtúró, 1,5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 25 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A tésztát négyfelé vágjuk, a darabokat lisztezett deszkán kb. 50X12 cm-es téglalapokká nyújtjuk, laponként 6 darab 2 cm-es csíkra vagdaljuk. A csíkokat a beolajozott formák köré tekerjük úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást. A felvert tojássárgával lekenjük, kevés reszelt sajttal meghintjük és 200 fokos sütőben aranysárágra sütjük a tekercseket.
A juhtúrót simára keverjük a tejföllel, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. A kihűlt tölcsérkéket habzsák segítségével megtöltjük ezzel a habbal, a két végébe egy-egy sajtcsomócskát nyomunk.

4 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

De jó, a szegedi virág cukrászdában volt a világ legfinomabb sajtos rolója, azóta se ettem olyat sehol. Azt hiszem a te változatod biztos lepipálja azt. Már csak ezt a sütőformát kellene beszereznem valahol. (Bár azt hiszem a férjem páros lábbal rúg ki, ha megint valami konyhai cuccal állítok haza.)

trinity írta...

Szia Anyamanya,
off:
nekem Garffyka volt olyan kedves és Budapesten a Corában vett szuflé formákat nagyon jó áron.....Mifelénk sem lehet kapni, sajnos, de többektől hallottam, hogy a Corában rendszeresen van. Az ára nagyon változó színtől is függ....
Ennek párja volt kb. 600 ft, ha jól emlékszem....

Ottis írta...

Kukkants be hozzám :-)

Gelvia írta...

Gondolom a pöttyökkel küzdesz még, de amint lesz időd, energiád, nézz be felém :)

Puszi