A téli időszakban szeretem kicsit téliesre hangolni az ételeink alapanyagait, primőr, műízű zöldségeket nem szívesen teszek az asztalra.
A savanyú káposztáért családilag rajongunk, ezért gondoltam, kidolgozok még néhány új receptet a megszokott székelykáposzta és korhelyleves mellé.
A paradicsommal való párosítás miatt kicsit izgultam, de a végeredmény fantasztikus lett: aki az előző kettőt szereti, ezt is be fogja venni a kedvencek közé.
Hozzávalók: 10 dkg hagyma, 10 dkg felkockázott füstölt csülök, 80 dkg savanyú káposzta, 5 ek olaj, só, bors, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk majoranna, 3 tk pirospaprika por, 2 ek liszt, 200 g paradicsomsűrítmény, kb. 1/2 l víz, 500g sütőkolbász, cukor
Elkészítés: A hagymát finomra kockázom. A csülköt 2 ek olajon picit kiolvasztom, rádobom a hagymát és üvegesre dinsztelem. Rádobom az apróra vágott, kicsavart káposztát és együtt dinsztelem pár percig.
Hozzáadom a paprikát, 1 percet pirítom, majd a paradicsompürét, újra 2 perc pirítás, ezután a lisztet is hozzákeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem -a sóval érdemes visszafogottan bánni, inkább a végén utánasózni, mert a káposzta és a csülök sós lehet.
Kb. 30 percig kell főnie, addig, míg a káposzta megpuhul -ez káposztától függően tarthat rövidebb vagy hosszabb ideig, tessék kóstolgatni!
Közben a kolbászhúsból apró gombóckákat gyúrok, 3 ek olajon serpenyőben 5 perc alatt aranybarnára sütöm.
Amikor a káposzta készen van, utánaízesítem, pici cukrot is teszek bele, hozzáadom a gombóckákat -egy picit a kisült zsírból is az íze kedvéért- és tálalom.
Nagyon laktató étel, tejföllel meglocsolva nagyon finom.
Az étel lelke a jó alapanyag, próbáljunk meg jó minőségű -nem konzerv- káposztát, jóféle kolbászt, minőségibb paradicsomkonzervet vásárolni!
A savanyú káposztáért családilag rajongunk, ezért gondoltam, kidolgozok még néhány új receptet a megszokott székelykáposzta és korhelyleves mellé.
A paradicsommal való párosítás miatt kicsit izgultam, de a végeredmény fantasztikus lett: aki az előző kettőt szereti, ezt is be fogja venni a kedvencek közé.
Savanyú káposztás-paradicsomos egytál kolbászgombóckákkal
Hozzávalók: 10 dkg hagyma, 10 dkg felkockázott füstölt csülök, 80 dkg savanyú káposzta, 5 ek olaj, só, bors, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk majoranna, 3 tk pirospaprika por, 2 ek liszt, 200 g paradicsomsűrítmény, kb. 1/2 l víz, 500g sütőkolbász, cukor
Elkészítés: A hagymát finomra kockázom. A csülköt 2 ek olajon picit kiolvasztom, rádobom a hagymát és üvegesre dinsztelem. Rádobom az apróra vágott, kicsavart káposztát és együtt dinsztelem pár percig.
Hozzáadom a paprikát, 1 percet pirítom, majd a paradicsompürét, újra 2 perc pirítás, ezután a lisztet is hozzákeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem -a sóval érdemes visszafogottan bánni, inkább a végén utánasózni, mert a káposzta és a csülök sós lehet.
Kb. 30 percig kell főnie, addig, míg a káposzta megpuhul -ez káposztától függően tarthat rövidebb vagy hosszabb ideig, tessék kóstolgatni!
Közben a kolbászhúsból apró gombóckákat gyúrok, 3 ek olajon serpenyőben 5 perc alatt aranybarnára sütöm.
Amikor a káposzta készen van, utánaízesítem, pici cukrot is teszek bele, hozzáadom a gombóckákat -egy picit a kisült zsírból is az íze kedvéért- és tálalom.
Nagyon laktató étel, tejföllel meglocsolva nagyon finom.
Az étel lelke a jó alapanyag, próbáljunk meg jó minőségű -nem konzerv- káposztát, jóféle kolbászt, minőségibb paradicsomkonzervet vásárolni!
(Inspiráció: essen-und-trinken.de)
4 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik! Pont ilyen receptet keresgéltem, mert rengeteg savanyúkáposztám van itthon, és házi kolbász is éppen van. Ki is próbálom! Köszönöm!
Üdv Neked
Remélem, ízleni fog, nekünk nagyon bejött! :)
Szia, köszi a receptet, nagyon fincsi volt : ) Üdv: elpé
Elpé, köszönöm a visszajelzést! :)
Megjegyzés küldése