2016. július 18., hétfő

Western saláta


 Hamburger mellé készült gyors, laktató saláta. A koriander-csemege kukorica párosítás érdekes, talán megosztó is. Koriander helyett petrezselyemmel is készíthető.
 (Recept magyarul és angolul. Recipe hungarian and english.)


Western saláta/Western salad

Hozzávalók/Ingredients:
 1 kígyóuborka/1 cucamber
 1 sárga kaliforniai paprika/1 yellow pepper
 1 tv paprika/1 green pepper
 1 nagy fej lila hagyma/1 spanish onion
 1 doboz csemege kukorica/1 can of sweetcorn
 1/2 csokor koriander/1/2 cup chopped cilantro
 1 ek mustár/1 tbsp mustard
 1/2 kk méz/1/4 tsp honey
 1 tk sambal oelek (thai chiliszósz)/1 tsp sambal oelek (thai chili-souce)
 1 gerezd fokhagyma/1 clove of garlic pressed
 pár csepp zöld tabasco/1/2 tsp green tabasco
 3 ek olívaolaj/3 tbsp olive oil
 20 csavarásnyi frissen darált só + ízlés szerint/1 tsp fresh ground salt
 1 ek citromlé + ízlés szerint/1 tbsp lemon juice
 4 ek víz/4 tbsp water

Elkészítés:
 A paprikákat, megpucolt hagymát, magházától megfosztott uborkát feldaraboljuk, nem túl apróra. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csemege kukoricát.
 A mustárt elkeverjük a mézzel, sambal oelek-kel, zúzott fokhagymával, tabascoval, sóval, citromlével. Ezután folyamatos keverés közben adjuk hozzá az olívaolajat kanalanként, végül 3-4 evőkanál vizet is hozzákavarunk. A salátát összeforgatjuk a finomra aprított korianderrel és az öntettel, szükség esetén sóval, citromlével utánaízesítjük.
 Hűtve tálaljuk.

Method:
 Slice onion thick, cut peppers and cucamber into chunks. Combine vegetables and cilantro in a large bowl.
 Whisk all the marinade ingredients and pour over the salad. Season with more salt and lemon juice, if needed. Serve cold.

Nincsenek megjegyzések: