2008. január 29., kedd

Gyerekbarát tésztaétel

Történt, hogy másfél héttel ezelőtt ránk rontott a rota-vírus és senkit sem kímélt kis családomból, még a legapróbb manócskát sem. Emiatt tűntem el, most pedig, bár elég verzetten, de újra itt vagyok.
Az utóbbi két hónapban jócskán felhalmozódtak az ételfotók, mert főzni főzök én becsülettel, de írásra alig jutott időm. Leginkább egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek készülnek most a konyhámban, remélem, lassacskán ide is felkerülnek majd.

Gyerkőceim kedvenc alapanyagaiból áll ez a tésztaétel, pillanatok alatt elkészül és épp olyan sebességgel el is fogy. A jó minőségű füstölt húsért a férfias ízlést megtestesítő Pocim rajong, már az aprításnál kunyerálná, de nyersen nem szívesen adunk neki, így lett az ő szájában a gyakran hallott "még nem ehetsz belőle, nyers husi!" intelemből "nyeles husi". Fanni pedig legszívesebben "üres tésztát" eszik, de ez egy olyan ritka verzió, amit szeret.


Zöldborsós tészta

20 dkg zsenge zöldborsót és 15 dkg apróra kockázott füstölt tarját vagy combot kevés olívaolajon fedő alatt megpárolok, időnként pár csepp vizet aláöntve, nehogy lekapjon. Végül megszórom egy csapott kávéskanálnyi liszttel és összepirítom, 2 dl tejszínnel felöntöm, fűszerezem val, frissen törött borssal, csipetnyi szerecsendióval, egy kis gerezd áttört fokhagymával (utóbbit az olajba is lehet rakni, ha kevésbé intenzív fokhagymaízt szeretnénk). 1-2 perc alatt összerotyogtatom.
A roppanósra főzött tésztát (3/4 doboz) a vizéből egyenesen a szószba szűröm és már tálalom is. Fanni reszelt trappistával szereti, Poci parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések: