2008. március 17., hétfő

Fűszeres burgonyakrémleves

Bemutatok még egy levest, ami lazán legyőzte Fannim "nemszeretem-elvét". Ez egy nagyon markáns ízvilágú leves, az erőteljes fűszeres íz és a krémesen lágy, tejszínes állag tökéletes találkozása.


Indiai burgonyakrémleves

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, kevés vaj, diónyi reszelt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 1 leveskocka, 1 teáskanál currypor (ha magyar gyártmányút használunk, legalább a háromszorosa, mert annak nagyon gyenge az íze), 1/2 teáskanál garam masala, 70 dkg hámozott, felkockázott krumpli, 2 dl joghurt
A hagymát felaprítjuk, a vajon megdinszteljük, félidőben hozzáreszeljük a gyömbért is. 1,5 l vízzel felöntjük, hozzáadjuk a krumplit, belenyomjuk a fokhagymát (szándékosan nem az olajba teszem, mert így sokkal erőteljesebb az íze), belemorzsoljuk a leveskockát és sózzuk, fűszerezzük. Amikor a krumpli puhára főtt, kézimixerrel pépesítjük és a tűzről levéve a joghurttal behabarjuk. Még egyszer felforraljuk és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: