Három a magyar igazság....azaz még mindig nem tágítok a reggelitől.
Imádok reggelizni, tényleg! Borzasztó hosszú egy egész éjszakát kibírni evés nélkül! :)
És ha már eszünk, legyen ráérős, finom, illatos, nekem mindenképpen édes, és gőzölgő forró ital is kell hozzá. Nélküle olyan vagyok, mint a Duracell nyuszi elem nélkül. Na, azt azért ne higgyétek, hogy én reggelente nyugodtan szürcsölgetek, a két nagyobbik csemetém folyamatosan osztja a kéréseit az asztalnál, jár mind a három kezem. De ha jó étvággyal esznek, olyan nagy öröm, és a végén, amikor Ők már elkészültek, az utolsó falatokat én is hátradőlve fogyaszthatom el, csak Kismáté vigyorog rám a babaszékéből.
Amióta itthon készül a kenyerünk, minden héten sül valamilyen édes kelt tészta is, hisz apa kivételével mindannyian édesszájúak vagyunk. Ezúttal:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 zacskó élesztő, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 10 dkg puha vaj, só, 10 dkg rumba áztatott mazsola
Amíg a mazsola ázik, az összes többi hozzávalót a robotgép szépen puha tésztává gyúrja, majd letakarva langyos helyen egy órácskát kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk, a mazsolát is beledolgozva, kikent kuglófformába töltjük és 40 perc alatt újrakelesztjük.
190 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, kiborítjuk a formából, majd alatta hagyjuk kihűlni.
(Stahl Judit receptje alapján)
Imádok reggelizni, tényleg! Borzasztó hosszú egy egész éjszakát kibírni evés nélkül! :)
És ha már eszünk, legyen ráérős, finom, illatos, nekem mindenképpen édes, és gőzölgő forró ital is kell hozzá. Nélküle olyan vagyok, mint a Duracell nyuszi elem nélkül. Na, azt azért ne higgyétek, hogy én reggelente nyugodtan szürcsölgetek, a két nagyobbik csemetém folyamatosan osztja a kéréseit az asztalnál, jár mind a három kezem. De ha jó étvággyal esznek, olyan nagy öröm, és a végén, amikor Ők már elkészültek, az utolsó falatokat én is hátradőlve fogyaszthatom el, csak Kismáté vigyorog rám a babaszékéből.
Amióta itthon készül a kenyerünk, minden héten sül valamilyen édes kelt tészta is, hisz apa kivételével mindannyian édesszájúak vagyunk. Ezúttal:
Stahl kuglófja
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 zacskó élesztő, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 10 dkg puha vaj, só, 10 dkg rumba áztatott mazsola
Amíg a mazsola ázik, az összes többi hozzávalót a robotgép szépen puha tésztává gyúrja, majd letakarva langyos helyen egy órácskát kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk, a mazsolát is beledolgozva, kikent kuglófformába töltjük és 40 perc alatt újrakelesztjük.
190 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, kiborítjuk a formából, majd alatta hagyjuk kihűlni.
(Stahl Judit receptje alapján)
1 megjegyzés:
ó, nagyon hangulatos ez a kép!
Megjegyzés küldése