Nem tudom, hogy lehetnék meggyőző, hogy igenis érdemes azért tenni egy próbát, hiszen se időből, se pénzből nem kell rászánni sokat.
Én mindig jól mulatok, amikor a vendégeim találgatják, miből is készült a desszert, amit esznek. Mindig megrökönyödés fogadja, amikor elárulom. Nem mintha jómagam nem ugyanezt tettem volna, amikor pár évvel ezelőtt Zsikénél kóstoltam ennek a finomságnak a prototípusát...
Hozzávalók: 8 db babapiskóta, 1 nagy pohár tejföl (kb. fél liter), 6 púpozott evőkanál Nesquick kakaópor (gyerekszájra, de felnőtteknek nyugodtan mehet a holland kakaó némi porcukorral), 32 szem mézédes cseresznye, 4 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés: 4 lapos tálkát készítünk elő, mindegyikbe beletördelünk 2-2 babapiskótát. A piskótákra rápotyogtatunk 8-8 szem megfelezett, kimagozott cseresznyét. A tejfölt kikeverjük a kakaóval, és a tálkákba simítjuk. A tetejét megszórjuk felaprított vagy krumplihámozóval szétforgácsolt csokival.
Én mindig jól mulatok, amikor a vendégeim találgatják, miből is készült a desszert, amit esznek. Mindig megrökönyödés fogadja, amikor elárulom. Nem mintha jómagam nem ugyanezt tettem volna, amikor pár évvel ezelőtt Zsikénél kóstoltam ennek a finomságnak a prototípusát...
Cseresznyés-csokis kehely
Hozzávalók: 8 db babapiskóta, 1 nagy pohár tejföl (kb. fél liter), 6 púpozott evőkanál Nesquick kakaópor (gyerekszájra, de felnőtteknek nyugodtan mehet a holland kakaó némi porcukorral), 32 szem mézédes cseresznye, 4 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés: 4 lapos tálkát készítünk elő, mindegyikbe beletördelünk 2-2 babapiskótát. A piskótákra rápotyogtatunk 8-8 szem megfelezett, kimagozott cseresznyét. A tejfölt kikeverjük a kakaóval, és a tálkákba simítjuk. A tetejét megszórjuk felaprított vagy krumplihámozóval szétforgácsolt csokival.
5 megjegyzés:
nagyon ínycsiklandó!
teljesen egyetértek Veled, hisz a gyümölcsök is nem csak édesek, hanem savanykásak is, úgyhogy miért ne mehetne tejföl a desszertbe? ;) kicsi vúnál láttam pl. fehér csoki mousse-ban, meg persze lehet belőle fagyit is készíteni, ami pompás valami édes mellé illetve duplán hűsít ;)
Nagyon hasonlót ismerek, csak a "szósz" kissé megporcukrozott kefír, a tört babapiskótára, majd reszelni rá cskot, és hűtő... Hidegen hűsít a meleg nyári napokban:)
Elnézést, fáziskésésben válaszolok!
Beatbull, ha Te egyetértesz velem, akkor nyugodt a lelkem, hogy nem valami bűnözésre csábítom itt a főznivágyókat. :)
Bernadett, bevallom, nekem a kefír áll legkevésbé közel a szívemhez a savanyított tejtermékek közül, de kíváncsi lettem és ki fogom próbálni! Nagyon köszönöm az ötletet! :)
Szia Anyamanya,
Ezt igazából Tejfölös Fincsiségnek hívják. :-D
egészségetekre
No-no! Az a prototípus becses neve. :) Tejfölös is, fincsiség is, de mégsem teljesen ugyanaz...
Megjegyzés küldése