2008. június 4., szerda

Cseresznye és csoki

"Tejfölből csináljak édességet??? Brrrr!"
Nem tudom, hogy lehetnék meggyőző, hogy igenis érdemes azért tenni egy próbát, hiszen se időből, se pénzből nem kell rászánni sokat.
Én mindig jól mulatok, amikor a vendégeim találgatják, miből is készült a desszert, amit esznek. Mindig megrökönyödés fogadja, amikor elárulom. Nem mintha jómagam nem ugyanezt tettem volna, amikor pár évvel ezelőtt Zsikénél kóstoltam ennek a finomságnak a prototípusát...


Cseresznyés-csokis kehely

Hozzávalók: 8 db babapiskóta, 1 nagy pohár tejföl (kb. fél liter), 6 púpozott evőkanál Nesquick kakaópor (gyerekszájra, de felnőtteknek nyugodtan mehet a holland kakaó némi porcukorral), 32 szem mézédes cseresznye, 4 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés: 4 lapos tálkát készítünk elő, mindegyikbe beletördelünk 2-2 babapiskótát. A piskótákra rápotyogtatunk 8-8 szem megfelezett, kimagozott cseresznyét. A tejfölt kikeverjük a kakaóval, és a tálkákba simítjuk. A tetejét megszórjuk felaprított vagy krumplihámozóval szétforgácsolt csokival.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

nagyon ínycsiklandó!
teljesen egyetértek Veled, hisz a gyümölcsök is nem csak édesek, hanem savanykásak is, úgyhogy miért ne mehetne tejföl a desszertbe? ;) kicsi vúnál láttam pl. fehér csoki mousse-ban, meg persze lehet belőle fagyit is készíteni, ami pompás valami édes mellé illetve duplán hűsít ;)

Unknown írta...

Nagyon hasonlót ismerek, csak a "szósz" kissé megporcukrozott kefír, a tört babapiskótára, majd reszelni rá cskot, és hűtő... Hidegen hűsít a meleg nyári napokban:)

VOKinga írta...

Elnézést, fáziskésésben válaszolok!
Beatbull, ha Te egyetértesz velem, akkor nyugodt a lelkem, hogy nem valami bűnözésre csábítom itt a főznivágyókat. :)
Bernadett, bevallom, nekem a kefír áll legkevésbé közel a szívemhez a savanyított tejtermékek közül, de kíváncsi lettem és ki fogom próbálni! Nagyon köszönöm az ötletet! :)

Névtelen írta...

Szia Anyamanya,

Ezt igazából Tejfölös Fincsiségnek hívják. :-D

egészségetekre

VOKinga írta...

No-no! Az a prototípus becses neve. :) Tejfölös is, fincsiség is, de mégsem teljesen ugyanaz...