2009. december 12., szombat

Narancsos céklasaláta

Egyszerű és tökéletes recept. Ezt a párosítást először próbáltam, de számomra viszi az összes eddigit.
Önmagában előételként vagy pikánsabb húsételhez (kacsához, vadhoz) tudom elképzelni.


Narancsos céklasaláta

Hozzávalók: 4 nagyjából azonos méretű céklagumó és narancs, 3 ek balzsamecet, 2 ek sötét szójaszósz, 3 nagy csipet só
Elkészítés: A céklagumókat megmosom, egyenként alufóliára rakom, megszórom 1 tk sóval, 1 löttyintés olívaolajjal, becsomagolom és 200 fokon bő órát sütöm.
Amikor kihűlt, meghámozom és felkarikázom.
A narancsot meghámozom, figyelve arra, hogy fehér héj sem maradjon rajta, majd felkarikázom.
Tányéronként felrakok 1 céklát és 1 narancsot, váltogatva a szeleteket.
Kikeverem az öntetet szójaszószból, balzsamecetből és sóból, megöntözöm és tálalható.
(Néhány diógerezdet el tudnák még esetleg képzelni mellé... Majd legközelebb.)

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Hoztam neked egy tükörkérdést:
http://ottisfoz.blogspot.com/2009/12/teli-ceklasalata.html

Jól néz ki nagyon ez a cékla narancs páros!

Pixie Pie írta...

Jujj de jó lehet! Nagyon guszta, szerintem holnap kipróbálom, minden van hozzá. Nagyon jó kis receptjeid vannak, gratulálok!