Már tavaly is szemeztem ezzel a sütivel, már csak a látvány miatt is -olyan helyes figurának tűnt. Nem tudom, a tervek sokasága tántorított-e el akkor, vagy a rossz szokásom, hogy csokit nagy fenntartásokkal olvasztok csak be süteménytésztának -csokomán vagyok, ezért az áldozatért ütős végeredményt várok el!
Na, ezt meg is kaptam. Természetesen a gombócolást gyerekkezek végezték, aztán árgus szemmel néztük a sütőben megtörténő csodát, majd toporogtunk a forró sütivel teli tepsi mellett. Amikor végre lehetett kóstolni, az első falat után ugrálni kezdtek -tényleg, nem szépítem!-, hogy ez hű de finom.
Aznap éjjel már dupla adagot kavartam be. (A törpékért mindent, hmmm... Na jó, némi önző érdek is vezetett.)
Na, ezt meg is kaptam. Természetesen a gombócolást gyerekkezek végezték, aztán árgus szemmel néztük a sütőben megtörténő csodát, majd toporogtunk a forró sütivel teli tepsi mellett. Amikor végre lehetett kóstolni, az első falat után ugrálni kezdtek -tényleg, nem szépítem!-, hogy ez hű de finom.
Aznap éjjel már dupla adagot kavartam be. (A törpékért mindent, hmmm... Na jó, némi önző érdek is vezetett.)
Crinkles
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 12 dkg étcsoki ,2,5 dkg holland kakaópor,1 tojás,8 dkg barnacukor,2 ek. tej,5 dkg vaj,1 tk sütőpor, kristálycukor és porcukor
Elkészítés: A csokit felolvasztom és hagyom kihűlni. A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzákavarom a kakaót, a tojást, a a csokit, tejet, lisztet, sütőport. Éjszakára mehet a hűtőbe.
Másnap kis gombócokat formázok a masszából -ezt a hűtőből kivéve azonnal meg kell csinálni, ne álljon szobahőmérsékleten. A gombóckákat először kristály, majd porcukorba forgatom jó vastagon, és tepsire pakolom.
180 fokosra előmelegített sütőben 14-15 percig sütöm. Így kívül ropogós lesz, belül viszont lágy.
(Nemisbeka és Okostojás receptje alapján)
13 megjegyzés:
Fénypostával küldjél nekem ilyen finomat!!!!!!!!!! / kinyitom az ablakot. Jóóóóóóóóó?/
szia, amennyiben margarinnal készül, akkor tejérzékenyek is fogyaszthatják, gondolom. A Liga-margarint szoktad használni?
Anta
Mária, nyisd az ablakot! :)
Anta, igen. Én is Ligát szoktam használni, abban nincs semmilyen tejszármazék, a legtöbb margarinban viszont igen. A csokira is figyelni kell, a jobb minőségű étcsokik általában nem tartalmaznak tejszármazékot, az olcsóbbak közül a Tibi 60%-osát szoktam használni, az is tejmentes.Ja, és a 2 evőkanál tej helyett értelemszerűen rizs- vagy zabtej.
Nem tudom miért írta azt, hogy Mária? Farki vagyok és mindig figyellek titeket.
Farki, szia! :)
Sütök neked! :) Csak gyere el legközelebb hozzánk is, ha Mariannéknál jársz! Úgy örülnénk neked!!!
Szia! arra lennék kiváncsi, hogy ebből a tésztamennyiségből hány darab kis gömbőc állítható elő?
Nagyon szégyellem, de annyi aprósütit sütöttem az utóbbi időben, hogy nem emlékszem már, melyikből mennyi lett.
Egy biztos, ez annyira nagyon finom, hogy bármennyit sütsz, kevésnek fog tűnni. :)
(Ezzel most nem sokat segítettem... Esetleg Nemisbékát meg lehetne kérdezni, nála "hósipkák" név alatt fut.)
köszi, akkor próbálkozom ott:)
szia, nekem nem sikerült ilyen szépre: jobban szétterült és nem is olyan fehér. Miért van ez?
Amúgy az íze nagyon jó!
mari
Mari, én már sokszor sütöttem, de mindig ilyen szép lett. Nem tudom, hol lehet a gond! Esetleg nem lehet, hogy túl sok időt töltött szobahőmérsékleten a sütés előtt? Csak akkor szabad kivenni a hűtőből, amikor már gömbölyíted és teszed is be a sütőbe.
Kedves Mamihami! Elkészítettem ma ezt a sütit, és nekem a sütik alján kissé megégett a cukor réteg, le kellett kapirgálni. :-( Szerinted mit rontotam el?
Amúgy nagyon finom, féltem tőle, hogy tömény lesz, de isteni finom lett. Üdv, Anikó
Szia, Anikó! Csak tippelni tudok, mert nekem még sosem égett le, pedig sokat csináltam, most karácsonyra is készült dupla adag. :) A sütőd nem éget egyébként, a husik és egyéb sütik alját nem szokta megkapni? Lehet, hogy akkor érdemes lenne magasabb sínre tenni. Én sütőpapírt is mindig használok, az is javíthat a dolgon. Esetleg lehet, hogy kicsit magasabb a hője a sütődnek, mint amit mutat, próbálhatod 10-20 fokkal csökkenteni. Egyébként sem tesz neki jót, ha túlsül, mert szárazabb lesz. Remélem, legközelebb tökéletesre sikerül!
Szia Mamihami! Köszönöm a jótanácsokat meg fogom szívlelni a következő sütésnél. Amúgy nagyon megnyugodtam, mert igaz, hogy nem a legszebben sikerült (konkrétan nem volt egyiknek sem alja), de nagyon sok elismerést kaptunk (a süti és én :-) ), nem is tudom mi lett volna, ha még jól is sikerül. :-) Köszi még egyszer. Üdv, Anikó
Megjegyzés küldése