Ismét egy kiadós téli eledel, a lencseleves egy kellemes verziója.
Fűszeres-sárgarépás lencseleves
Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg füstölt sonka, diónyi gyömbér lereszelve, só, 1 kk összetört koriander, 1 sárgarépa durvára reszelve, 1 ek almaecet, 1 kk kurkuma, 2 gerezd fokhagyma összezúzva
Elkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük a levét, majd 8 csésze vízben feltesszük főni a sonkával együtt. Pár perc múlva kóstoljuk meg, ha a sonka nagyon kevés sót eresztene, sózzuk meg picit és kis lángon főzzük 30 percig.
Ezután adjuk hozzá a répát, ecetet, gyömbért, koriandert, kurkumát, főzzük további 15 percig.
Végül adjuk hozzá a fokhagymát, ha kell, sózzuk, és főzzük még 5 percet.
(Inspiráció: Kreatív konyha -Levesek c. könyv)
3 megjegyzés:
A héten épp lencselevest terveztem főzni, és kerestem hozzá egy tuti receptet. Ez nagyon megtetszett, ki fogom próbálni!köszi!
Remélem, ízleni fog! :)
Már régóta keresek egy pikáns lencselevest! Tökéletes téli vacsora szerintem, nagyon jól hangzik, úgyhogy ki fogom próbálni mindenképp!
Megjegyzés küldése