2010. január 30., szombat

Paradicsom krémleves pestoval

Paradicsom, tejszín és bazsalikompesto, ez a hármas tésztánál nagyon bevált. Ma villant be, hogy mi lenne, ha kipróbálnám őket együtt krémlevesként is.
A gyerekek óvatosan ismerkedtek vele -sajnos hozzászoktak az ovis agyoncukrozott paradicsomlevesekhez. Én paradicsomleves kategóriában ennél finomabbat még nem ettem.


Paradicsom krémleves pestoval

Hozzávalók: 4 közepes krumpli, só, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, 3 púpozott tk bazsalikompesto, 2 dl tejszín, só, szükség esetén keményítő
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és 1,5 l sós vízben puhára főzzük.
Merülőmixerrel leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, 3 percig együtt főzzük. Mehet hozzá a pesto és még 2 perc főzés. Ezután felöntjük tejszínnel, ellenőrizzük, hogy kell-e utánasózni, és amikor felfő, elzárjuk alatta a gázt.
Ha nem találnánk a leves állagát elég krémesnek (nem minden krumplifajta sűrít egyformán), egy teáskanál vízben feloldott keményítőt öntünk vele és hagyjuk felzubbanni.

Nálunk természetesen ez is golyóleves kategória, tehát a gyerekek levesgolyócskákat potyogtatnak bele.

Nincsenek megjegyzések: