2010. január 25., hétfő

Paradicsomos-tejszínes tészta herkentyűkkel

Ősrecept nálam, egyike a legrégibb kedvenceknek. Súlyos 10 perc az elkészítési ideje, az íze egyszerű és tökéletes, a gyerekek az anyjukkal egyetemben boldogan tömik. JÓ. :)


Paradicsomos-tejszínes tészta herkentyűkkel

Hozzávalók 2 éhes fölnőttnek: 250 g durum tészta (most farfalle), 250 g herkentyű (nálam jobb híján fagyasztott), 2 ek olaj, 1 kis paradicsomkonzerv, 1,5 dl tejszín, 1 csapott kk borsikafű
Elkészítés: A tésztát roppanósra főzzük.
Amíg fő, a wokban az olajat fölhevítjük, rádobjuk a herkentyűt. 2-3 perc alatt tökéletesen kiolvad majd, ekkor a levet, amit ersztett, szűrjük le róla, majd dobjuk vissza a wokba.
A paradicsompürét és a borsikafüvet kanalazzuk rá és pirítsuk össze.
Engedjük fel a tejszínnel, és amikor felrottyan, zárjuk el alatta a lángot.
Keverjük össze a tésztával és azonnal tálaljuk.
(A herkentyű sós, ezért szerintem sót már nem kíván az étel, de ezt egyéni ízlésre bízom.)

2 megjegyzés:

Mária írta...

Mi az, hogy "herkentyű"?
Nálam a herkentyű, valami szerszámot, alkatrészt, biz-bazt jelent, de azt nem lehet megenni.
Puszi: Farki

anyamanya írta...

Juj, nehogy megfőzd biz-bazból! :)
Tengeri herkentyűk, azaz tenger gyümölcsei. Hát igen, nem ártott volna elegánsabban megfogalmazni. :)