2012. február 13., hétfő

Párizsisaláta


Virslit, párizsit és egyéb, húspépből készült termékeket ritkán lát a hűtőnk, a gyerekek ezek iránti vonzódásukat az oviban és suliban elégíthetik ki. Vaskalapos egészségmániáról persze szó nincs, ha nagyritkán megkívánjuk, belefér.
Mint például ebben a retrosalátában. Ez úgy kerek, ahogy van, imádom!


Párizsisaláta

Hozzávalók: 15 dkg párizsi, 2 alma, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt sajt, 6 szem  közepes csemegeuborka, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, só, bors, mézes dijoni mustár, 4 főtt tojás

Elkészítés: Tejfölből, majonézből, ízlés szerinti mennyiségű sóból, frissen őrölt borsból és mustárból simára keverjük a szószt, amelybe aztán belekeverjük az apróra kockázott párizsit, almát, uborkát, sajtot és a négybevágott, majd felszeletelt hagymát. A nyolcba vágott tojásokat elosztjuk a tetején.

Nincsenek megjegyzések: