2012. augusztus 23., csütörtök

Kukoricás-sajtos rakott tojás


Azzal a boldog tudattal készítettem ezt a rém egyszerű (fehérjebombát) ételt, hogy semmi olyan hozzávaló sincs benne, amit a három gyerekem közül akárcsak egy is ne enne meg. Naiv voltam: Poci közölte, hogy márpedig ő a tojás sárgáját így főve semmiképpen, köszöni.
A helyzetet nem volt nehéz menteni, kiettem az ő tányérjából is a sárga részeket -úgyis az a kedvencem-, a maradékot pedig már úgy begyűrte, mint kacsa a nokedlit.


Megegyeztünk, hogy ez nagyon fincsi volt. :)




Kukoricás-sajtos rakott tojás

Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg trappista sajt, 30 dkg fagyasztott csemege kukorica, 5 dl tejföl, só

Elkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főztem, leszűrtem és hagytam kihűlni. A kukoricát sós vízben lassú tűzön puhára főztem. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeltem.
Cseréptálba rétegeztem, előbb a szeletelt tojást, utána a kukoricát, a tejföl felét és a sajtot, majd mégegyszer megismételtem ugyanezt.
Sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt átsütöttem.

3 megjegyzés:

Kati írta...

De jó ötlet:) Pont megfelel az én fehérje diétámnak:) Mentem is:)

♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥ írta...

:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

puszi

VOKinga írta...

Nagyon örülök neked! :)