2012. augusztus 9., csütörtök

Mézes-mustáros csirkecsíkok baconbe göngyölve


Kár susmusolni, mert aki próbálta, úgyis tudja, aki meg még nem, az majd megtudja: érdemes nagy levegőt venni, mielőtt a gyerkőcöt bevonjuk a főzésbe. Minél kisebb az emberke, annál nagyobb levegőt. Rá kell hangolódni, hogy nem, most nem sietek, és nem gond, ha nem olyan tökéletes a végeredmény -a saját művüket úgyis szebbnek, jobbnak, finomabbnak érzik majd és sokkal lelkesebben fogják elpusztítani.  :)

Nekem Poci, a 7 évesem a leglelkesebb konyhai segédem mostanság, úgyhogy jó dolgom van, ügyeskezű nagyfiú dolgozik a kezem alá, nem egy aprósággal kell szöszmötölnöm - ráadásul kapóra jön, mert ő egyébként igazi csipegető, sok alapanyagot nem szeret, a saját főzeményét viszont mindig boldogan tünteti el.
No, ő keverte a szószt ehhez a csirkéhez és ő is kenegette -gondolhatjátok, finom lett! :D



Mézes-mustáros csirkecsíkok baconbe göngyölve

Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell filé, só, 16 szelet vékony baconszalonna, 2 ek mustár, 1 ek dijoni mustár, 1,5 ek folyós méz, 1 ek malátaecet (malt vinegar)

Elkészítés: A filét 16 csíkra vágjuk fel. Nagyon finoman megsózzuk, 1-1 szelet baconbe tekerjük és sütőrácsra helyezzük. A rács alá toljunk egy tepsit, hogy felfogja majd a süléskor lecsöpögő húslét.
A mustárokat kikeverjük a mézzel és az ecettel, és megkenjük vele a csíkok felső oldalát.
220 fokos sütőbe toljuk és 12 percig sütjük. Ezután kivesszük a rácsot a sütőből, megforgatjuk a csíkokat és a másik oldalukat is lekenjük a mézes-mustáros szósszal. További 12 percig sütjük.


(Forrás: Jan's Sushi Bar)

2 megjegyzés:

Picúr írta...

Kedves Kinga!

A malátaecet helyettesíthető valamivel? Vagy ez valami kis kiszerelésű dolog? (Tehát "elhasználható"?)

Köszönöm a rengeteg szuper receptet, mindig csak kapkodom a fejem... Annyira ÖTLETES a repertoárod...

Alexandra

VOKinga írta...

Ázsia boltban kis kiszerelésben kapható és pácokhoz elhasználható, de nyugodt lélekkel helyettesítsd balzsamecettel vagy sörecettel.
Nagyon örülök, ha sikerül egy-két jó receptet találnod itt! :)