2012. augusztus 28., kedd

Paradicsomsaláta hagymával és kakukkfűvel


Komoly túltermelés van a kertemben paradicsomból, van koktél, normál méretűből gömbölyű, csúcsod végű, hosszúkás olasz fajta és fekete húsú is, és vannak hatalmas, girizdes húsparadicsomok, amik kásásak és édesek.
Ebbe a salátába vegyesen raktam mindenfélét, de koktélon kívül bármilyenből el tudom képzelni önmagában is. Finom, igazi nyári saláta, amit bátran lehet gazdagítani egy kis fetával vagy juhtúróval.


Paradicsomsaláta


Hozzávalók: 8 nagy szem paradicsom, 2 nagy fej hagyma, 8 ágacska friss kakukkfű, 35 szem fekete olajbogyó, só, bors, olívaolaj, fehérborecet (nálam Tokaji borecet)

Elkészítés: A paradicsomot vékony karíkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk és vékonyra szeleteljük. A kakukkfüvet megmossuk, megszárítjuk és leszedjük róla a levélkéket. Az olajbogyókat elfelezgetjük.
Salátástálba rétegezzük a paradicsomot, hagymát, kakukkfüvet és olajbogyót, minden paradicsomrétegnél óvatosan sózunk és tekerünk egy kis borsot.
Amikor a feléhez érünk, meglocsoljuk kevéske ecettel is, olívaolajjal pedig bátrabban, majd ugyanezt megismételjük, amikor a zöldség elfogyott.
Ez az a saláta, amit érdemes egy nappal korábban elkészíteni, nagyon jót tesz neki pár óra érlelődés a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések: