2014. augusztus 26., kedd

Gesztenyés morzsa reggelire (paleo)


Ez az egyik kedvenc reggelim, sokszor már este alig várom, hogy jöjjön a reggel és összedobhassam. :) Apa stílusosan cukros rántottának hívja, na ahhoz szerencsére semmi köze. Egy kicsit talán a császármorzsára hajaz, de csak távoli a rokonság. 
Befér mellé egy kis gyümölcs vagy egy smoothie, és tuti, hogy délig nem éhezem meg!


Gesztenyés morzsa reggelire (paleo)

Hozzávalók 1 személyre:
3 tojás
60 ml (=4 ek) kókusztejszín
60 ml víz
1 ek tápiókakeményítő
2 ek gesztenyeliszt
1 csipet só
1 ek kókuszvirág cukor
1 ek kókuszzsír
a tetejére 1 tk fahéj és 2 tk kókuszvirág cukor

Elkészítés:
A tojásokat a vízzel és a kókusztejszínnel simára keverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot, keményítőt, gesztenyelisztet, és csomómentesre keverjük.
Egy nagy serpenyőt közepes lángon felforrósítunk, beleöntjük a kókuszzsírt és megmozgatjuk a forró serpenyőt, hogy a zsiradék szétterüljön benne. Beleöntjük a tésztát, mérsékeljük a lángot és addig sütjük, míg az alja megszilárdul és a teteje sem folyós már.
Ekkor egy spatulával megfordítjuk -nem kell egyben fordítani, nem is nagyon lehet, csak darabokban, ahogy éppen szakad-, és amíg a másik oldala is átsül, a spatula és egy kanál segítségével apró darabokra szaggatjuk. Kevergetve sütjük még 1 percig, majd tányérra borítjuk és megszórjuk fahéjjal és kókuszvirág cukorral.

Nincsenek megjegyzések: