A receptet konyhára írtam, de természetesen kinn, a kert grillen minden még finomabb lesz.
A grillezett ananász olyan ízbomba, ami nagyon feldobja ezt az ételt. A sali saláta kategóriában az év díjazottja nálunk, persze csak amolyan "magyaros thai" (=tájjellegű?), ízes és ropogós, én magában is rájárok, ha van belőle a hűtőben.
Hozzávalók 2 személyre:
a burgerhez:
0,5 kg darált marhahús (nem zsírszegény fajta)
1 kk chilipor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk vöröshagymapor
1/2 tk só
1/2 tk őrölt bors
1 ananász
kókuszzsír és kacsazsír a sütéshez
a salátához:
1/2 kígyóuborka
2 piros amerikai paprika
2 tv paprika
3 szál újhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 citrom leve
3-4 ek szezámolaj
1 tk nyírfacukor
só
2 tk sambal oelek
3-4 csepp piros tabasco
Elkészítés:
A salátával kezdünk, ezt érdemes fél órával korábban készíteni, hogy az ízei összeérjenek.
Minden zöldséget nagyon finomra kockázunk -időfaló tevékenység, de megéri. A szószt nem kell külön kikeverni, elég mindent a zöldségekre önteni és jó alaposan elkeverni. A sót folyamatosan adagoljuk, amíg jónak nem érezzük. Ha kell, citromot is adhatunk még hozzá.
A burger hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 4 lapos hamburgerpogácsát formázunk belőle.
Az ananászt meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk és a fás közepét éles kiskéssel kikanyarintjuk a szeletekből.
A burgereket vastag falú serpenyőben minimális kacsazsíron sütjük ki.
Közben az ananászt kókuszzsírral megkent asztali grillen vagy grillserpenyőben meggrillezzük.
A húsokat ananásszal megkoronázva tálaljuk.
(A burger receptje a PaleOMG blogról származik.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése