2014. augusztus 8., péntek

Tepertős pogácsa (paleo)


Ez a kedvenc paleo rágcsálnivalónk, ráadásul kenyérhelyettesítőnek is alkalmas. Napokig eláll és nem változik az állaga, úgyhogy érdemes nagy mennyiségben csinálni. A lisztek arányával kísérletezgettem, ez a változat magasan veri a többit.


Tepertős pogácsa (paleo)

Hozzávalók:

3 tojás
1/2 kk só
bors
1 kk őrölt római kömény
egy nagy marék tepertő
3 ek kacsazsír
1 gerezd szétnyomott fokhagyma
4 ek szezámliszt
4 ek lenmagliszt
2 ek gesztenyeliszt
1 ek kókuszliszt

Elkészítés:

 Késes robotgépben a tepertőt a zsírral simára turmixolom. Egyenként simára keverem a tojásokkal, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót. Meglehetősen lágy krém lesz a végeredmény, mivel a kacsazsír szobahőmérsékleten folyós, ezért sütés előtt legalább fél órára hűtőbe rakom.
 Evőkanállal vagy fagyis kanállal sütőpapírral bélelt tepsire szaggatom és 170 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt megsütöm.

(A recept a Paleovital blogról származik.)

Nincsenek megjegyzések: