2010. január 24., vasárnap

Fűszeres-sárgarépás lencseleves

Ismét egy kiadós téli eledel, a lencseleves egy kellemes verziója.


Fűszeres-sárgarépás lencseleves

Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg füstölt sonka, diónyi gyömbér lereszelve, só, 1 kk összetört koriander, 1 sárgarépa durvára reszelve, 1 ek almaecet, 1 kk kurkuma, 2 gerezd fokhagyma összezúzva
Elkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük a levét, majd 8 csésze vízben feltesszük főni a sonkával együtt. Pár perc múlva kóstoljuk meg, ha a sonka nagyon kevés sót eresztene, sózzuk meg picit és kis lángon főzzük 30 percig.
Ezután adjuk hozzá a répát, ecetet, gyömbért, koriandert, kurkumát, főzzük további 15 percig.
Végül adjuk hozzá a fokhagymát, ha kell, sózzuk, és főzzük még 5 percet.
(Inspiráció: Kreatív konyha -Levesek c. könyv)

3 megjegyzés:

Ami írta...

A héten épp lencselevest terveztem főzni, és kerestem hozzá egy tuti receptet. Ez nagyon megtetszett, ki fogom próbálni!köszi!

VOKinga írta...

Remélem, ízleni fog! :)

Névtelen írta...

Már régóta keresek egy pikáns lencselevest! Tökéletes téli vacsora szerintem, nagyon jól hangzik, úgyhogy ki fogom próbálni mindenképp!