A "Kaphatok valami édességet?" típusú kérdés nagyjából minden nap elhangzik nálunk, legalább három szájból. Jobb, ha készül rá az ember. :)
Ez a recept nagyon laktató, puha gofrikat ad, amiken enyhén átérzik a banán íze. Érdemes is kicsit tovább sütni a hagyományos gofrinál, hiszen a gyümölcs alapú tészták textúrája mindig kicsit nedvesebb.
Banános gofri vaníliakrémmel
Hozzávalók:
3/4 cup gesztenyeliszt
3/4 cup mandulaliszt
1/2 cup kókuszliszt
1 ek lenmagliszt
1 kk sütőpor
1/2 kk só
1 púpozott kk fahéj
2 érett banán
6 tojás
2 cup kókusztej (vagy egyéb növényi tej)
2 ek méz
2 ek kókuszvirágcukor
Elkészítés:
Késes robotgépben krémmé mixeljük a banánt, majd egyenként hozzámixeljük a tojásokat, ezután a mézet, cukrot, kókusztejet is. A szárazanyagokat összekeverjük és beledolgozzuk a banánpépbe. Pár percet hagyjuk, hogy a lisztek megdagadjanak. Kókuszzsírral lekent gofrisütőben megsütjük.
A vaníliakrémhez elkeverek 3 dl kókusztejet 3 ek kókuszcukorral, 2 tojássárgájával és 3 tk tápiókakeményítővel. Legkisebb lángon krémmé főzöm. (80 fok fölé melegíteni nem szabad, nehogy összeugorjon a tojás!)
(A gofri receptje a rubies and radishes blogról származik.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése