Tele a mosogató, koszos az aprítógép, a habverő, legalább két tál, három tálka és a palacsintasütő serpenyők, a gyerekek nyolcvanhatodszor kérdezik, hogy "mikor lesz már kész?", de a Gundel palacsinta, az tud valamit, azért megéri!
Ez a palacsinta alaprecept a hagyományos palacsintánál egy leheleznyit vastagabb és -nyilván a kókuszliszttől- kicsit szárazabb tésztát ad, megfordítani is nehezebb, de épp csak egy picikét. Viszont sokkal laktatóbb a lisztes palacsintáknál, egy személyre két darab már óriás adag.
Hozzávalók (8 palacsintához):
2 ek kókuszolaj olvasztva
2 nagy csipet só
3 tojás
1/2 dl kókusztejszín
2 dl szénsavas ásványvíz
7,5 dkg gesztenyeliszt
2,5 dkg finom kókuszliszt
2 ek eritrit
A diótöltelékhez:
15 dkg finomra darált dió
2 ek kókusztejszín
1 dl víz
3 ek kókuszvirágcukor
A csokiöntethez:
60 g jó minőségű étcsokoládé
3-4 ek kókuszolaj
2 ek kókusztejszín
Elkészítés:
A kókuszolajhoz egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a sót, cukrot, tejszínt és a víz felét. Ezután teljesen csomómentesre keverjük benne a liszteket, végül a maradék vizet. Kókuszolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 vékony palacsintát sütünk belőle és melegen tartjuk.
A diót a tejszínnel és a vízzel kis lángon folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Miután eloltottuk alatta a lángot, belekeverjük a cukrot.
A csokoládét mikróban felolvaszjuk, simára keverjük a kókuszolajjal, majd a tejszínnel.
A palacsintákat betöltjük diókrémmel és meglocsoljuk csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése