2014. július 23., szerda

Indiai csirke curry (paleo)


Az indiai ételek közt sok olyanra lehet bukkanni, ami könnyen adaptálható a paleo konyhába.
Ez is egy nagyon ízgazdag étel, az elkészítésében az egyetlen macera a rengeteg hozzávaló előkészítése. Én ezúttal rizzsel ettem -havonta egy-két alkalommal használok rizst, ha lesz időm, írok majd az okáról-, de pirított vagy párolt zöldségekkel is tökéletes.



Indiai csirke curry

Hozzávalók: 1 kg csirke felsőcomb filé bőr nélkül, 4 gerezd fokhagyma, 1 ujjnyi hosszú darab gyömbér, 4 tk kókuszreszelék, 6 tk kurkuma, 2 tk kardamom, 4 szem szegfűszeg, 2 tk fahéj, 4 tk őrölt római kömény, 4 tk koriander, 1 chilipaprika, 4 nagy hagyma felaprítva, 6 paradicsom apróra kockázva, 2 tk só, 4 tk kókuszolaj, 4 dl kókusztejszín

Elkészítés: Mozsárban törjük porrá a koriandert és a szegfűszeget, majd dolgozzuk hozzá a kókuszt, a fokhagymát és a kardamomot. Kevés olajon kezdjük el őket pirítani.
Pár perc múlva, amikor már illatozik, adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a kurkumát, a fahéjat, köményt, chilit, hagymát, paradicsomot és a sót. 5-10 percig rotyogtassuk kis lángon.
Botmixerrel dolgozzuk selymes állagúra a szószt.
Tegyük bele hozzá a nagyobb kockákra darabolt húst, majd 15 perc múlva a tejszínt és főzzük puhára.
Rizzsel, bulgurral vagy naan kenyérrel tálaljuk.

(A receptet a Culinarium blogról adaptáltam.)

Nincsenek megjegyzések: