2014. július 28., hétfő

Hagymás "quiche" húskéreggel (paleo)


 Merész húzás, megtetszett, kicserélni a pitetésztát húsra! Szinte "csak" ennyiben különbözik a hagyományos quiche-től. Na meg hogy háromszor annyira laktató. Érdemes mellé egy nagy adag salátát gyártani, és egyszerre csak egy szeletet tenni a tányérra. A maradékért sem kell aggódni: vacsira tökéletes lesz.
 Szívesen megpakoltam volna egy csomó zöldséggel a tetejét, de a gyerekek kedvéért ezúttal nem tettem. Legközelebb azonban könyörtelen leszek... :)




Hagymás "quiche" húskéreggel (paleo)

Hozzávalók:

A kéreghez:

1 kg darált sertéshús
4 gerezd áttört fokhagyma
1 tk só
1/2 kk frissen őrölt bors
1 kk kókuszvirágcukor
2 kk őrölt római kömény
1 tk vöröshagymapor
1 kk chilipehely
1 kk oregánó

A töltelékhez:

1 nagy fej hagyma
1/2 édesköménygumó
3 nagy tojás
1 dl kókusztejszín

szerecsendió
15 dkg reszelt sajt
15 dkg kockázott bacon

Elkészítés:

 A húskéreg hozzávalóit alaposan összegyúrom. Egy magas szélű kerek piteformába belenyomkodom. A kérge minél magasabb legyen, mert a sülésnél minden paraméterében össze fog ugrani és ha nem elég magas a kéreg, kifolyik majd a tojás.
 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm -nem kell, hogy teljesen megsüljön!
 Amíg sül a kéreg, a bacont lassú tűzön kiolvasztom. A baconkockákat félreteszem, és a zsírján kicsit megpárolom a csíkokra vágott hagymát és édesköményt -nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, épp hogy csak kezdjen üvegesedni.
 A tojásokat simára keverem a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és a sajt felével.
 Amikor a húskéreg elősütési ideje lejár, kiveszem a sütőből, rászórom a zöldségeket, ráöntöm a tojáskrémet, megszórom baconnal, majd a maradék sajttal, és visszatolom a sütőbe még 20-25 percre.
Salátával vagy kovászos uborkával tálalom.

(A recept némi átalakítással a PaleOMG blogról származik.)

Nincsenek megjegyzések: