2008. február 22., péntek

Morzsaropogtató

Az utóbbi hetekben számos morzsarecept jelent meg a különböző blogokon. Ez az én régi, jól bevált receptem, ami asztalra is kerül nálunk szinte minden hónapban, általában egy tartalmas leves kísérőjeként.
Bár én nem kedvelem különösebben az almás süteményeket, ez az édesség a kedvenceim között van. Kevés olyan ropogós dolog van a világon, mint ez az édes roppanós morzsa, az alma pedig illatosra, sziruposra sül a finom kéreg alatt. Az már csak a hab a tortán, hogy pár perc alatt összekészíthető, a maradék munkát a sütő elvégzi.


Fahéjas almás morzsa

Hozzávalók: 4-5 nagy alma, fahéj, 4 evőkanál barna cukor, 150 g liszt, 100 g cukor, késhegynyi szerecsendió, 4 evőkanál vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, jénaiba rétegezzük, megszórjuk fahéjjal és barna cukorral. A vajat a liszttel, szerecsendióval, cukorral elmorzsoljuk, akkor jó, ha a markunkba szorítva összeáll, az ujjainkkal összenyomva pedig szétmorzsolódik. A tésztát az almára morzsoljuk, és 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Tálalhatjuk vaníliafagylalttal, cukorral és vaníliával elkevert tejföllel vagy magában.

Nincsenek megjegyzések: