A kuszkusznak már a neve is olyan helyes, hogy nem lehet nem kipróbálni. Tudom, sokaknak rég nem újdonság már, én mégis valamiért nagyon hosszú ideig csak szimpatizáltam vele, mégsem jutottam el az elkészítéséhez -egészen mostanáig.
Rengeteg helyen hallottam, hogy a kuszkuszt sokan nem kedvelik, mivel ízetlen. Ezt az esélyt én meg sem adtam az enyémnek, ez mindjárt ki is derül a receptből. 10 perces tévénézéseim alkalmával kaptam el épp ezt a részletet egy -általam egyébként nem különösebben kedvelt- "Szombati főzőcskében", és annyira képtelennek tűnt ez a fűszertársítás, hogy kíváncsi lettem rá. Nos, az én ízlelőbimbóim meg voltak elégedve vele, túlzottan is. Együltőhelyemben bármikor képes lennék bekanalazni az egészet, akár főétel gyanánt.
Citromos-mentás kuszkusz Rengeteg helyen hallottam, hogy a kuszkuszt sokan nem kedvelik, mivel ízetlen. Ezt az esélyt én meg sem adtam az enyémnek, ez mindjárt ki is derül a receptből. 10 perces tévénézéseim alkalmával kaptam el épp ezt a részletet egy -általam egyébként nem különösebben kedvelt- "Szombati főzőcskében", és annyira képtelennek tűnt ez a fűszertársítás, hogy kíváncsi lettem rá. Nos, az én ízlelőbimbóim meg voltak elégedve vele, túlzottan is. Együltőhelyemben bármikor képes lennék bekanalazni az egészet, akár főétel gyanánt.
Egy csésze kuszkuszt és maréknyi átválogatott, szükség esetén a rajta felejtett szárától megfosztott mazsolát felöntöttem szűk két csészényi enyhén sós forró vízzel, lefedve 10 perc alatt megpuhult. Ekkor belecsavartam fél citrom levét (kisebb citrommal számolva), kávéskanálnyi őrölt fahéjat és 2-3 szár mentáról leszedett, felaprított levélkét szórtam bele. Egy evőkanálnyi olívaolajjal elkavartam és pár percet állni hagytam, hogy picit összeálljanak az ízek. Érdemes frissen elfogyasztani, mert a menta nagyon erős, ha hosszan állni hagyjuk, szinte megkeseríti az ételt.
3 megjegyzés:
Hm, ez nagyon tetszik!! ki fogom próbálni! :o)
Bocsi, csak fakanál összefoglalója során tévelyedtem ide ;) Nagyon tetszik a mentás-citromos kombináció! Nálam rizottó formájában valósult meg ;) Enyhe citromízért amúgy egész muris megvalósítás az is, ha sok (2l) vízben főzöd 3/4 órán át a citromot, majd friss vízben további kb. fél órát (ld. itt) - ezután elveszti kesernyűségét a héja, s pürésítve kellemes enyhe citromaromát ad ;)
Beatbull, örülök, hogy erre jártál! :) Nagyon szeretem a honlapodat! Az ötlet felkerült a kipróbálandók listájára. Rizottóban is nagyon izgalmas lehet, épp a héten főztem én is citromosat, de ezúttal menta nélkül, kicsit lágyabban.
Megjegyzés küldése