Nem szaporítom a szót, mit is mondhatnék? Egy újabb tésztaétel, gyors, finom, nem épp a fogyókúrás receptek közül való. Szerintem izgi a kolbászhús ilyesféle felhasználása, különösen, ha az ember jóféle házikolbászhoz jut.
Hozzávalók 2 személyre: fél csomag chifferini (vagy bármilyen más durumtészta), 1 szál sütnivaló kolbász, 20 dkg spenót, olívaolaj, 1 dl tejszín, pár csepp citromlé, némi parmezán, kesudió
Elkészítés: A kolbászhúst kinyomkodom a bőrből, aprócska -mogyorónyi- gombóckákká gyúrom. A kis gombócokat egy evőkanálnyi olajon kisütöm, kiemelem a serpenyőből, a zsírt leöntöm -a serpenyőre ragadva persze marad belőle egy kevés, de annak ott is a helye. Egy evőkanál olívaolajat öntök hozzá, megfonnyasztom rajta a spenótot, majd felöntöm tejszínnel, ha felforrt, sózom, borsot tekerek rá és citromlével ízesítem.
Visszapakolom bele a gombóckákat, majd a roppanósra főzött, leszűrt tésztát. Reszelt parmezánnal és száraz serpenyőben megpirított kesudióval tálalom.
Chifferini kolbászgombóckákkal
Hozzávalók 2 személyre: fél csomag chifferini (vagy bármilyen más durumtészta), 1 szál sütnivaló kolbász, 20 dkg spenót, olívaolaj, 1 dl tejszín, pár csepp citromlé, némi parmezán, kesudió
Elkészítés: A kolbászhúst kinyomkodom a bőrből, aprócska -mogyorónyi- gombóckákká gyúrom. A kis gombócokat egy evőkanálnyi olajon kisütöm, kiemelem a serpenyőből, a zsírt leöntöm -a serpenyőre ragadva persze marad belőle egy kevés, de annak ott is a helye. Egy evőkanál olívaolajat öntök hozzá, megfonnyasztom rajta a spenótot, majd felöntöm tejszínnel, ha felforrt, sózom, borsot tekerek rá és citromlével ízesítem.
Visszapakolom bele a gombóckákat, majd a roppanósra főzött, leszűrt tésztát. Reszelt parmezánnal és száraz serpenyőben megpirított kesudióval tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése