Nem szívesen pácolok csirkét. Hálátlan jószág, hatalmas identitástudattal: ő csirke és marad is csirkeízű. De a harcot végül úgyis én nyerem meg.
Joghurtos csirke-curry
A hentesnél a legapróbb csirkecombokat veszem, bébicombokat, ezeket is kettéválasztom fölsőre és dobverőre, és a bőrét sűrűn bevagdosom. Jó kilónyi combhoz két joghurtot kikavarok evőkanálnyi összetört koriandermaggal, kávéskanálnyi jóféle curryporral, kurkumával, némi gyömbérrel, fél citrom levével és reszelt héjával, egy szétnyomott fokhagymagerezddel. Ebbe a pácba csüccsennek az enyhén sózott csirkecombok, és minél hosszabb ideig strandolnak benne, ha lehet, legalább egy éjszakát. Másnap pedig fólia alatt sülnek háromnegyed órát, majd fólia nélkül, amíg szép piros színt kapnak.
Ezúttal friss zöld salátát kínáltam hozzá, és összevágott paradicsomot, kicsit kisózott hagymagerezdeket -mindenki olyan arányban párosíthatta, ahogy jól esett-, a dresszing pedig fetasajt volt olívaolaj, borecet és só elegyével leöntve.
És a csirkéire tyúkanyó sem ismer rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése