2007. augusztus 13., hétfő

Nézni is öröm


A vöröslencse a legszebb a száraz hüvelyesek között: élénk narancssárga színével, szabályos kis szemecskéivel élvezet a szemnek. Sajnos főzés közben csodás pirosas-narancsból sárgásbarnává alakul, de az íze kárpótol az elveszett esztétikai élmény miatt.


Vöröslencse krémleves

3 szép szál sárgarépát meghámozunk és felkarikázunk, majd olajon lassú tűzön félpuhára pároljuk. A párolás vége előtt összepirítjuk vele a fűszereket, nálam kevés őrölt köményt, kurkumát, gyömbért, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. 25 dkg vöröslencsét öntünk bele, és puhára főzzük -ehhez nagyjából 10 perc elegendő is. Ha a lencse puha, kézi mixerrel simára turmixoljuk, 1dl joghurt és 1 dl tejszín keverékével felöntjük, kevés citromlével, cukorral ízesítjük Ha túl sűrű, vízzel hígítjuk és utánaízesítjük.
Szerintem egyszerű és nagyszerű!


Nincsenek megjegyzések: