2008. február 14., csütörtök

Pohárkrém 5 perc alatt

Még karácsonykor történt, hogy az idő csak száguldott és olyan jó lett volna valami fölnőttes édesség a karácsonyi vacsora végére, én pedig bekukkantottam a hűtőbe, a spájzba, és gyorsan Nigellává váltam. Tényleg, és nagyon jó volt. Na jó, nem lettem olyan szép, a fenekem se nőtt meg, és meg sem közelítem főzéstudományban, DE: kisminkelve és szép ruhában leledztem a konyhában, a robotgépem verte a tejszíhabot, pocsoltam bele a likőrt (sajna nem Limoncello-t) és szórtam az Amaretti kekszmorzsát.....
A recept nem Nigelláé, abból kreáltam össze, ami épp volt otthon, de igazán fini lett, és olyan pillanatok alatt kész van, hogy bekerült a kedvencek közé.


Tojáslikőrös krémkehely

Hozzávalók: 4 dl zsíros tejföl, 4 dl habtejszín, , 20 dkg Amaretti keksz, ízlés szerint porcukor, tojáslikőr
Elkészítés: A tejfölt kikeverem porcukorral -ki milyen édesen szereti-, majd tojáslikőrrel. Én szívesen pocsolnám bele bőségesen, de mivel Máté belőlem táplálkozik, most visszafogott vagyok. A tejszínt lágy habbá verem és lazán beleforgatom a krémbe. Kehelybe rétegezem az összetört keksszel.
Szerintem nagyon finom, ha a tetejébe beleszúrunk egy-egy 70% csokis After Eightet.
Röviddel fogyasztás előtt érdemes elkészíteni, ha fél napnál tovább áll, átnedvesedik a kekszmorzsa.

Én most először használtam Amarettit és már értem, miért szeretik oly sokan.

(Morogtam, hogy egy-két percem van csak fényképezésre és nincs egy jó háttérnek való rész a lakásban, mire apa viccből kreált nekem háttért. Olyan aranyos lett, ezért most nem ússza meg, hogy ezt is feltegyem.)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nyámi :o)
És az általam eddig látott legjobb háttér! :oD
ludmi

VOKinga írta...

Ó, köszönik a háttereim! :)